I. Madzagfalvi kupa

Péntek, szombat került megrendezésre az I. Madzagfalvi kupa Békésen. Ez a felkeszülési torna, ami remekül szolgálta a résztvevő csapatok munkáját a bajnokság kezdete előtt.

Péntek delután két mérkőzést láthattak a nezők a Békés Városi Sportcsarnokban. Csapatunk a Pick Szeged ellen kezdte a tornát. Mondhatni az első 10 percben láthato volt a két csapat közti különbség. Ami a felidő végére már 5 gólos előnnyel járt csapatunknak, vegül 35-21-re nyertek a merkőzést a fiúk. A másik pénteki mérkőzést a Pler és a DEAC játszotta, az első felidő végén 18-9-re vezetett a Pler, igy a 30-22-es végeredmény is magáért beszél.

Szombaton kettő mérkőzés várt mindkét csapatra, reggel a Békés a DEAC csapatával kezdte a napot. Vendég góllal indult a meccs, amire egyből jött is a hazaiak válasza, beragadt kicsit csapatunk a 10. percben 5-5 volt a meccs állása. A folytatásban Cifra vezérletével a felidő végére már 15-12-re vezettek a srácok. A második jatekrészben kiütközött a két csapat közti különbség, 30-22-vel újabb két pontot szerzett a csapat. A délután a Pler csapata kovetkezett zaraskent, mindket brigad hiba nelkul vette a torna szereplest eddig. Igy akar dontonek is nevezhetnenk a merkozest. A merkozes iranyitasa a Plernel volt az elso percektol kezdve, amit a felidei eredmeny is alatamaszt ugyanis 11-15-re vezettek a pesitek. A masodik jatekreszben sikerulöt folyamatosan faragni a hatranybol, majd a 60. percben kiegyenlitett csapatunk. Ezek utan dontetlen eseten a torna versenykiirasa szerint hetmeteresekkel dolt el a merkozes. Amin csapatunk jobban ertekesitette a golokat, igy megnyerte az I. Madzagfalvi tornat.

Kulondijak:
- Golkiraly: Erdos Zoltan (DEAC)
- Legjobb jatekos: Nagy Szabolcs (Pler)
- Legjobb kapus: Domokos Dusan (Bekes-Dren KC)

- Fontos három mérkőzést játszottunk a két nap alatt, úgy gondolom jól szolgálta a felkészülésünket , hiszen különböző stílusú csapatok ellen játszottunk. Az első két mérkőzésen mindenkinek tudtam játék lehetőséget biztosítani, több fiatal játékos is szerephez jutott, akik bizonyították tehetségüket. A harmadik mérkőzésen a Pler ellen, egy igazi döntő hangulat alakult ki, de sajnos nem úgy indult a találkozó ahogy elterveztük. Az ellenfél minden szempontból jobb volt nálunk, nagyon nagy hiba volt nálunk a helyzet kihasználással és a vedekezesunk sem állt össze. A végén mégis a csapat egységnek és küzdésnek köszönhetően és Domokos Dusan bravúros vedeseinek köszönhetően döntetlenre végződött a találkozó. A hetmeteres párharcba talán már mi voltunk lélektani előnybe. Azt gondolom hogy látni kell a hibainkat és gyorsan rendezni a fejekbe egy két dolgot. Nagyonszépen köszönjük , szurkolóink támogatását a 2 nap alatt, hiszen igazán jó hangulatot teremtettek. Gratulálok a csapatoknak a sikerekhez! - nyilatkozta Papp Balint a torna utan.

Gratulalunk!