Távozik Polgár Tibor

Mint arról már többször is szó esett a békésiek háza táján, először a Szigetszentmiklós mérkőzése előtt, bejelentették és elbúcsúztatták Polgár Tibort, aki ezen a mérkőzésen öltötte magára utoljára a békési mezt. Majd a záró vacsorán, mind a csapat, mind a klub elbúcsúzott a csapatkapitánytól. 1996-ban került a Békés csapatához Tibi, ami azt jelenti több mint két évtizeden át erősítette a csapatot, egy-két év kihagyáson kívül. Sok gólt, sikert, és egy-egy jó szót köszönhet a klub, a csapat és a szurkolók a játékosnak.

Az utolsó békési edzés előtt május 30-án beszélgettünk Tibivel erről a döntéséről.

– Gratulálok a bronzéremhez. Hogyan értékeled a csapat szereplését a 2016/2017-es bajnokságban?
– Összeségében pozitívan értékelem a szereplést, mivel a kitűzött célt elértük. A dobogó harmadik fokára sikerült jutni. Ha az őszi szezonban elhullajtott pontok meglettek volna, akkor még a második hely is sikerült volna, de a bronzérem is fényesen csillog a szezon után. Az elmúlt időszak legsikeresebb idényét zártuk.

– Utoljára a Szigetszentmiklós ellen léptél pályára békési mezben. Hogy-hogy erre a döntésre jutottál?
– Úgy éreztem, hogy ennek volt itt az ideje. Sok gyönyörű évet lehúztam a Békés színeiben és most érkezett el az az idő, hogy váltsak.

– Folytatod esetleg máshol a kézilabdázást akár alacsonyabb szinten, vagy végleg befejezed az aktív kézilabdás pályafutásodat?
– A sport az életem, úgyhogy mindenképpen fogok sportolni valamilyen szinten. Tehát elképzelhető, hogy alacsonyabb szinten folytatom.

– Befejeztétek az edzéseket, hogyan fog telni a nyarad?
– Első lépésként pihenéssel fog telni Ancikámmal és Nórikámmal, akiknek csak hálával és köszönettel tartozom, hogy végig támogatták a pályafutásomat. Mivel mellette dolgozom, így munkával és augusztusban újra kezdődik a sportélet majd valahol.

– Több éven át csapatkapitányként álltál a játékosok között. Akinek mindig volt egyegy jó szava a játékosokhoz és szurkolókhoz, az te voltál. Mit üzensz az utódodnak, milyen jó tanáccsal látnád el, illetve a csapatodnak?
– Azt üzenem neki, hogy ugyanolyan sikereket, vagy még nagyobbat érjen el a Békés színeiben, mint amilyet én. Remélem, hogy továbbá is egy nagyon jó, szerethető társaság lesz, ami éveken keresztül eddig is jellemző volt a békési csapatra. Aminek az egyik pillére, a hatalmas tapasztalattal rendelkező gyúró, akit az ország bármelyik csapatánál szívesen látnának, de szerencsére jövőre is Békésen marad. Srácok győzni kell mindenáron, kék-fehér siker a láthatáron. Ez vezesse Békés csapatát előre! CSAK A BÉKÉS! – Köszönjük Tibi a békésen töltött éveket!

- Köszönjük Tibi!