Beharangozó 2017/2018-ra

Vége a bajnokságnak, amit a Békési FKC felnőtt csapata bronzéremmel zárt. A Békés háza táján sorra jöttek ki a hírek a www.bfkc.hu weboldalon, hogy ki érkezett és ki hosszabbított szerződést a klubbal.

A lenti ábra mutatja a Békés-Drén KC felnőtt csapatának 2017/2018-as jelenlegi játékos keretét. Két érkező játékos van, Hajdú Péter balátlövő, aki az NBI/B-s Törökszentmiklós csapatából igazolt át. Hajdú 147 találattal lett Cifra Tibi mögött a második helyezett az NBI/B-s keleti góllövőlistán. A másik játékos Pánczél Zoltán, jobbátlövő. Pánczél orosházi származású, már évekkel ezelőtt játszott békési színekben, most az egyik nagy rivális csapattól, a Nyíregyházától igazolt át.

Februárban érkezett Sebestyén Csaba, aki kölcsönszerződéssel került a csapathoz az év folyamán. Úgy döntött, hogy a 2017/2018-as bajnokságban már rendesen leigazol békési játékosként folytatja pályafutását. Szintén februárban érkezett Pajkó László a Balmazújvárostól. Pajkó remekül védett a szezon második felében, így örültünk annak a hírnek is, hogy meghosszabbította szerződését a Békéssel. Mint az ábrán is látszik, vannak, akik évek óta oszlopos tagjai már a csapatnak, illetve ha megnézzük a keretet vannak, akik hiányoznak róla az elmúlt szezonból. Jelenleg 15 fő van feltűntetve, Papp Bálint edző erre az alábbit nyilatkozta.

– Mint minden csapatban általában, így nálunk is vannak érkező, illetve távozó játékosok is. Akiknek ezúton is további sok sikert kívánok az életben és a pályán, illetve szeretném megköszönni az alázatos munkájukat, amit együtt dolgoztunk. 15 főt határoztunk meg igen egyenlőre, ez amiatt van, hogy szeretnénk majd lehetőséget biztosítani utánpótlás játékosainknak is. Legyen lehetőségük majd belekóstolni a felnőtt mezőnybe. Jelenleg 5 olyan játékosom van, akik beletartoznak a bő keretbe. Remélem minél több lehetőséget fogok tudni biztosítani nekik is majd az év folyamán. – nyilatkozta Papp Bálint, mikor kérdeztük a jövő évi keret meghatározásakor.

Jó feltöltődést és pihenést kívánunk a csapat tagjainak!