Nyílt edzés Skaliczki Lászlóval

A múlt héten csütörtökön nyílt edzést tartottak a Békési FKC felnőtt csapatánál. Papp Bálint, igen jó kapcsolatot ápol a Békéscsabai Előre NKSE edzőjével, Skaliczki Lászlóval, így sikerült az, hogy egy edzést tartott a békési fiúknak a volt szövetségi kapitány.

Akik kilátogattak az edzésre, egy változatos, labda kezelési, labda technikai foglalkozást láthattak. 

Az edzés megkezdése előtt pár kérdéses interjút készítettek a médiapartnereink Papp Bálinttal, Skaliczki Lászlóval és Polgár Zoltánnal. 

- Nyolc hetes felkészülésünk van a bajnokság kezdetéig, ezt szeretnénk olyan tartalommal kitölteni, ami alapja lehet a következő bajnokságnak. Idén sem lesz egyszerű, a többi csapat és erősített, egy igen kiegyenlített bajnokság következik. Vannak távozók és érkezők is, Pánczél és Hajdú erősítésnek számít szerintem, de a legfőbb erényünk, hogy a csapat magja egyben maradt. Ezt a hetet 11 edzéssel zárjuk, ez a harmadik hét, már kezdenek fáradni a játékosok, de ez a célja a felkészülésnek, innentől most már veszünk visszább, most kapták a legnagyobb terhelést a fiúk. -  nyilatkozta Papp Bálint, edző.

- Bálinttal már folyamatos a kapcsolatunk, így felvetődött az ötéet, hogy megtartsak egy edzést a fiúknak, ennek az apropójaként kerültem ma ide. Egy olyan kézilabda kultúra kezd kialakulni, aminek az előre menetele biztosított, széles alapokon építkeznek, illetve igyekeznek a felnőtt csapatot olyan szintre hozni, hogy az NBI/B meghatározó csapata legyen. Inenn úgy gondolom meg van a lehetőség majd az előre lépésre, az NBI-re. - mondta Skaliczki László, az edzés előtt.

- 9 éve alatt elértünk egy olyan szintre, hogy egy szerehető kézilabda család lettünk, ahonnan végül örömmel távoznak az emberek. Az utánpótlást kellett felépítenünk, helyben, majd megye szinten, illetve a régió szinten is. Jelenleg az óvodások bázisát építettük ki, aminek egre jobb és nagyobb sikere van. Biztos alapokon történik az utánpótlás nevelésünk évek óta, jelenleg is serdülőkorú játékosoknak sikerült bejátszania magát a felnőtt edzésekre.  - nyilatkozta Polgár Zoltán, a Békési FKC ügyvezetője.

Az interjúkat az alábbi linken megtekinthetik. 

Nyílt edzés előtti interjúk