Lendületes mérkőzés a Kecskemét ellen

Csütörtök este Békés Városi Sportcsarnokba kilátogató kézilabdabarátok, egy igazán remek pörgős mérkőzést láthattak. Csapatunk a Kecskeméttel játszott felkészülési mérkőzést. Vendég góllal indult a találkozó, mintha a fiúk beragadtak volna, ugyanis az 5. percen már 2-5 volt a meccs állása. Azonban ez nem maradt így sokáig, a folytatásban a 13. percben 8-8-at mutatott az eredményjelző. A játékrész utolsó négy percében a békésiek uralták a pályát, amivel sikerült 20-14-es eredmény mellett pihenőre menni. A második játékrészben növelte előnyét csapatunk, a 36. percben már 25-15 volt az eredmény. De a Kecskemét itt sem adta fel, hanem ugyanazzal a lendülettel ment tovább és faragta le hátrányát, a végjátékba már 30-24-el meneteltek a csapatok. Végül egy igazi férfias, gyors mérkőzésen 34-28-ra nyert a Békés.

 

Békés-Drén KC - KTE-Kisokos 34 - 28 (20-14)

Békés: Domokos D., Fedor 3, Kánya L. 1, Herczegh J. 5, Cifra T. 5, Gál A. 1, Sebestyén 2, Kovács P., Pánczél 1, Hajdú P. 5, Varsandán Á. 1, Szilágyi D. 2, Gazsó P. 2,Oláh G. 6, Pankotai B., Kiss R., 

KTE legjobb dobói: Kátai 6, Bujdosó 5.

Kiállítások: 6 perc ill. 6 perc. Hétméteresek: 6/4, ill. 6/4.

A jó hangultú mérkőzés után, a két csapat edzője az alábbiakat nyilatkozta:

Papp Bálint (edző): - Nagyon jó mérkőzés volt, itt hatvan perc káézilabdázás volt. Mind a két csapat nagy tempóban ment, mi az elején beragadtunk egy kicsit. Aztán sikerült ritmust váltani, összeállt a védekezésünk és elmennünk. Azán a második félidőben is volt egy hullámvölgy. Vannak hibáink, a védekezést tovább kell csiszolnunk. Lerohanást még gyorsabban kell vinni. Kézilabdázás minden elemében javulnunk kell még a bajnokság kezdetéig. Remélem a Szilágyi Dávid sérülése nem komoly, holnap terméeszetes kimarad, aztán majd látjuk mit mondanak az orvosok. Köszönjük a Kecskemétnek, hogy eltudtak így jönni két napra és így tudunk holnap is egy jó mérkőzést játszani, ahol főként a fiataloké lesz a főszerep.

Ocsovai Zsolt (edző): - Köszönjük a Békésnek, hogy fogadtak minket. A felkészülés ezen a fázisában mondhatjuk, hogy teljesen jól küzdött a csapat. Nyílván mindenki látta mik a hiányosságaink, amiket ki kell javítani a bajnokságig. Azt gondolom nagy jó edzőmérkőzés volt mindkét csapat számára. Kifogjuk azokat a hibáinkat küszöbölni, amiket ma elkövettünk és a bajnokságban nyerni fogunk Békésen. 

Holnap, augusztus 25.-én 10:30-tól újabb mérkőzést játszik a két csapat a Békés Városi Sportcsarnokban. 

Várunk minden kedves Érdeklődőt!

Hajrá Békés!