Nem bírtunk a Dabassal

A csütörtöki nap folyamán utánpótlás csapataink Dabasra utaztak, ahol sajnos egyik csapatunk se tudott pontot szerezni.

Serdülő csapatunk veretlenül érkezett hét fprduló elteltével a dabasi csarnokban. Várható volt, hogy nem lesz egy sétagalopp mérkőzés, hiába állt mögöttünk a tabellán csütörtöki ellenfelünk. Hazai góllal kezdődött a mérkőzés, amit viszont 4 békési gól követett, íygy a 7. percben 1-4 volt a meccs állása. A folytatásban nagyott küzdött a két csapat, felváltva estek a gólok, így sikerült megtartani a három gólos előnyét csapatunknak a félidőre. A második játékrészbe jól jött vissza a hazai csapat, több pontatlanság is volt békési oldalon, amit az ellenfél ki is használt, és máris 14-14-et mutatott az eredményjelző. Ekkor Jámbor-Kardos Viktor időt kért, rendezték soraikat, sikerült is a 13. percre ismét három gólosd előnyre szert tenni. Azonban a végjátákban a Dabas egy másik fokozatra kapcsolt és egy 9-1-es etappal végül 24-19-re állította be a végeredményt.

Dabas VSE KC - Békés-Drén KC 24 - 19 (9-12)

Békés: Borbély I., Kovács G., Baji G. 2, Pap T., Csige N. 5, Ásós M. 3, Kádas B. 5, Gyepes N., Szabó Á. 2, Kovács L., Tóth B., Oláh Gy., Kiss A., György O. 2, Varga I., Ádám G.
Dabas legjobb dobói: Kollár B. 6, Újvári L. 5, Szakács A. 4.
Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1. Kiállítások: 4 perc, ill. 8 perc.

- Hosszú sorozat ért véget, jövő héten újat kezdünk. Azt hiszem egy ilyen mérkőzés után nem kell majd motiválni a játékosokat az edzéseken való több odafigyelésre. - nyilatkozta Jámbor-Kardos Viktor.

Ifjúsági mérkőzésen hazai góllal indult szintén a találkozó, amire egyből jött is a békési válasz. A várakozásoknak megfelelően ez is egy igazi fej-fej mellett küzdő, ki-ki mérkőzés volt. A 20. percben10-9 volt a meccs állása, majd a végjátékban mindkét csapatnak sikerült pár perces jó szériákat hozni, amiből a dabasiak jöttek ki jobban, így 15-13-as eredménnyel mentek pihenőre a csapatok.  A második játékrészben tovább folytatódott a férfias küzdelem a pályán, ahol rendre a két gólos előny a hazai csapatnál volt. Végül 31-30-as eredménnyel zárult a találkozó, így Dabason maradt a két pont.

Dabas VSE KC - Békés-Drén KC 31 - 30 (15-13)

Békés: Takács Sz., Pankotai B., Gál A. 5, Kiss R. 5, Baranyai M., Pál Sz., Dénes Á. 7, Kohlrusz L., Vass E., Magyar B. 8, Futó N., Csige N., Ásós M. 4, Kádas B. 1, Kovács L.
Dabas legjobb dobói: Márton B. 8, Ács T. 8, Kalamár G. 5.
Hétméteresek: 5/5, ill. 4/3. Kiállítások: 14 perc, ill. 6 perc.

Következő fordulóban november 25.-én csapataink a Pick Szeged utánpótlás csapataival mérkőznek majd meg a Békés Városi Sportcsarnokban.

Hajrá Békés!