Fontos újabb két pontot gyűjtöttünk

Rendkívül idegtépő csatában tartotta otthon a két pontot szombaton este a Békés-Drén KC NB I B-s férfi kézilabdacsapata, amely a középmezőnyhöz tartozó Kecskemétet múlta felül jó hajrájának köszönhetően. Ezzel a sikerrel – kihasználva a Mezőkövesd szabadnapját – újból élre állt a tabellán Papp Bálint alakulata.

Békés-Drén KC–Kecskeméti TE 29–28 (15–12)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 300 néző. Vezette: Paska, Vastag.

Békés: PAJKÓ – Herczegh 3, Sebestyén 3, KOPCSÁK, Cifra 2, Szilágyi 3, Kovács P. 4. Csere: Domokos D. (kapus), Varsandán, OLÁH 9 (1), HAJDU 5 (1), Gazsó, Fedor, Kánya, Pánczél, Kiss R.
A Kecskemét legjobb góldobói: Kátai 8, Petrik-Varga 5.

Kiállítások: 8, ill. 0 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 5/3.

Nagy iramban kezdődött a találkozó, a játékrész első felében egyik csapat sem tudott komolyabb előnyt kiharcolni. A hazaiaknak sikerült hamarabb megnyugodniuk, és szép akciókat vezetve ötgólos előnyre sikert szert tenniük (28. p. 15–10). A hajrá azonban a kecskemétieknek sikerült jobban, akik a szünetig szorosabbá tették a mérkőzést. A második félidő elején is folytatta felzárkózási kísérletét a vendégcsapat, amely olyannyira lendületbe jött, hogy a 40. percre ledolgozta hátrányát (18–18). Papp Bálintnak és együttesének időkéréssel sem sikerült megfékeznie a kecskemétieket, akik az 50. perchez érve már három találattal jártak előrébb. A korábbi hazai meccsekhez hasonlóan, ekkor nyitotta meg nagy hajráját a Békés-Drén KC, és rendkívül izgalmas végjátékban sikerült is fordítania. Így sikerült két nagyon fontos itthon tartani a csapatnak, a békési publikum előtt, akik lelkesen buzdították csapatukat.

- A végén óiási küzdelemben és hektikus körülmények között szereztünk fontos két pontot, az első negyven percben uraltuk a találkozót, akár el is dönthettük volna. Ott sajnos kimaradtak a helyzetek, a kecskemét védekezése feljavult, a második félidőben sokat kézilabdáztunk emberhátrányban. Ez felörölt minket mind támadásban, mind védekezésben felpuhultunk, könnyebben kaptuk a gólokat, nem tudtunk az ellenfél lövőivel felütközni. Ebből ők betaláltak és meg is fordították a mérkőzést. A végén viszont úgy gondolom az utolsó ötpercben X-nél és okosabban játszottuk le mind a védelmet, mind a támadást is. Mondhatni a szerencse is mellettünk volt és nyertünk eggyel. Gratulálok a csapatomnak, illetve a Kecskemétnek is, mert nagyon jól küzdöttek és remek ellenfelek voltak. Úgy gondolom a mérkőzésre kilátogatókat egy nagyon jó mérkőzéssel tudtunk ma este szórakoztatni. Köszönjük a lelkes buzdítást.- nyilatkozta Papp Bálint, edző.

Gratulálunk a csapatnak! 
Jövő héten Ózdra utazik majd csapatunk szombaton.