Alulmaradtak utánpótlás csapataink a Szeged ellen

Hétvégén az I. osztályban szereplő utánpótlás csapataink is pályára léptek a felnőtt mrékőzés előtt. Nem egyszerű ellenfelet fogadtunk a Békés Városi Sportcsarnokban, ugyanis a Pick Szeged utánpótlás csapatai érkeztek hozzánk.

Jók kezdtük ifjúsági meccsünket, a 12. percben már 7-2-re vezettünk. Azonban, a beragadt Szeged ezután magasabb fokozatra kapcsolt és kihasználva 7-6 elleni támadójátékunkban ejtett hibáinkat, gyors gólokkal a 25. percre megfordította a mérkőzést és 7-10-es eredményt állított be. Ez a 13 perces békési gólcsend, sajnos úgy látszódott megpecsételte a mérkőzést, 10-14-es eredmény mellett mentek pihenőre a csapatok. A második játékrészbe sikerült jobban visszajünnie csapatunknak, folyamatosan próbálta hátrányát ledolgozni csapatunk, de a tiszapartiak végig küzdötték a mérkőzést. Az 53. percben sikerült kiegyenlítenünk 22-22. Ezután a végjátékban nagyot küzdöttek a csapatok a két pontért, a 28. percben 25-24-re átvettük a vezetést, azonban az utolsó percekben vétett hibákat kihasználta a szeged és végül egy góllal 25-26-ra nyert és elvitte a két pontot.

Békés-Drén KC - Pick Szeged 25 - 26  (10-14)

Békés: Takács Sz., Pankotai B., Gál A., Kiss R. 6, Baranyai M., Pál Sz., Dénes Á. 4, Kohlrusz L. 2, Vass E. 1, Magyar B. 5, Csige N., Ásós M. 4, Kádas B., Kovács L. 3.
Szeged legjobb dobói: Szabó B. 5, Martonosi M. 5.

- A Szeged felnőtt csapata az előző hétvégén a barcelonát győzte le, így az ifjúsági csapat elleni mérkőzésünk sem számított sétagaloppnak. A mérekőzés első fázisában érvényesült az elképzelésünk, a héten begyakorolt taktikai elemek eredményesnek bizonyultak. Egyéni hibáinkat kihasználva rendezte sorait a Szeged és hatalmas küzdelem alakult ki a pályán. Végig kiélezett csatában, hatalmas szívvel küzdöttünk, de végül a jobban koncentráló tiszapartiak nyertek egy góllal. A fiatalok fejlődéséhez sok ilyen színvonalú mérkőzésre van szükség. Nagyon büszke vagyok a srácokra, mert csapatként is hatalmasat küzdöttek. -  nyilatkozta Kádas László, edző.

Serdülőink jól kezdték a mérkőzést, igaz a 7. percben átvette a vezetést a tiszaparti csapat 4-6-ra, de ezután felváltva estek a gólok fej-fej mellett küzdött a két csapat, végül 11-13-as eredmény mellett mentek pihenőre a csapatok. A második játékrészt  a vengéd csapat remekül kezdte, csapatunk mondhatni bent maradt az öltözőbe sajnos, mert 5 percen belül 11-18-ra módosult az eredmény. A folytatásban kiütközött a két csapat közötti különbség és 19-31-re nyert a Pick Szeged serdülő csapata.

Békés-Drén KC - Pick Szeged 19 - 31 (11-13)

Békés: Borbély I., Kovács G., Baji G. 2, Papp T., Gyepes N., Kovács L. 2, Kiss A., György O., Ádám G., Szabó Á. 1, Csige N. 3, Ásós M. 9. Kádas B. 1, Kovács L. 1.

- Kissé csalódott vagyok, de először is láthattunk egy csapatot, amely lényegesen előrébb tart, mint mi. Nem a vereség a kudarc, a kudarc az lenne, ha azt hinnénk, hogy mi nem vagyunk jók abban, amit csinálunk. -  nyilatkozta Jámbor-Kardos Viktor, edző.

Nagyot küzdöttek csapataink a hétvégén, a következő fordulóban a PLER-hez utaznak csapataink december 1.-én.
Hajrá Békés!