Ózdon maradt a fontos két pont

Az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság élén álló Békés-Drén KC alakulata idegenbeli vereséggel folytatta szereplését. A viharsarkiak az otthonában mindenkire veszélyes Ózd katlanjában maradtak alul nagy csatában, ezzel gyakorlatilag elvesztették annak a lehetőségét is, hogy lépéselőnyt harcoljon ki a Mezőkövesddel szemben.

ÓAM-Ózdi KC–Békés-Drén KC 27–25 (11–9)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Ózd, 520 néző. Vezette: Medve, Tarnavölgyi.

Békés: Pajkó – Herczegh 4, Cifra 5, Kopcsák, Sebestyén 2, Pánczél, Kovács P. 1. Csere: Domokos D. (kapus), Gazsó 2, Hajdu 1, Kánya, Varsandán, Oláh 6 (3), Szilágyi 2, Fedor, Gál 2.
Az Ózd legjobb góldobói: Nyeste 10 (1), Lestál 4, Szűcs 4 (2).

Kiállítások: 4, ill. 14 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3.

A mérkőzés kezdeti szakaszában mindkét oldalon a védekezés dominált, ebben az időszakban ritkán találtak be a csapatok. Rendre a vendéglátók jártak minimális különbséggel előrébb, de rendszeresen érkezett a békésiek válasza is. A félidő utolsó két percében azonban két gyors ózdi találat következtében a hazaiak jutottak előnyhöz a szünetre. A térfélcserét követően gyorsan eltüntette hátrányát a vendégcsapat és minimális különbséggel a vezetést is sikerült átvennie (42. p.: 13–14.). Néhány békési hibát és emberelőnyt kihasználva a borsodi gárda ismét előnybe került (54. p.: 24–21). A hajrában hiába szerzett gyors találatokat a viharsarki alakulat, rendre érkezett a válasz is, így a hátralévő időben megóvta előnyét a hazai gárda.

Nagyon sajnálom,hogy nem sikerült pontot szerezni, de saját magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. Támadásunk sebessége nem érte el a kellő ritmust, ezt a játékot lassan, álló helyben, statikusan nem lehet már játszani. Sokkal jobban csapatként kellene dolgozni támadásba is. A második félidőben a végén a védekezésünk is fel puhult és a kapus teljesítményünk sem volt. Ezek tudatában nagyon nehéz bárhol nyerni, és a győzelmet jobban akaró ózdi csapat otthon tartotta a 2 pontot. Magunknak nehezitjuk meg a dolgokat, de egyenlőre a következő és egyben utolsó bajnoki mérkőzésre kell koncentrálni és természetesen nyerünk kell hazai pályán. - nyilatkozta Papp Bálin, edző.

December 9.-én utolsó mérkőzését játsza idén csapatunk a Békés Városi Sportcsarnokban, ellenfelünk a Mizse lesz 18 órától. Várunk Mindenkit!
Hajrá Békés!