Serdülőink elhoztak egy pontot a Pler-től

Utánpótlás csapataink pénteken a Pler-Budapest csapataival mérkőztek meg. A várakozásoknak megfelelően kemény, küzdelmes mérkőzéseket játszott mindkét csapatunk.

Serdülőink remekül kezdték a mérkőzést, a 4. percben már 0-4-t mutatott az eredményjelző. Ekkor a pler edzője időtkért és rendezték soraikat, ami után meg is szerezték első góljukat. Innen nagyot küzdve próbálták hátrányukat ledolgozni, de csapatunk szépen tartotta magát, így a félidő végén 7-9-es eredménnyel mentek pihenőre a csapatok. A második játékrészben jól kezdett be a házigazda és perceken belül 9-9 volt a meccs állása. Innentől óriási küzdelemben, fej-fej mellett estek a gólok, a 14. percben sikerült két gólos előnyre szert tenni 12-14-es állással, azonban utána döntő helyzetekben hibáztak a srácok. Így végül 14-14-es eredménnyel zárult a mérkőzés.

Pler-Budapest - Békés-Drén KC 14 - 14 (7-9)

Békés: Borbély I., Kovács G., Baji G. 1, Gyepes N., Kovács L., Kiss A., György O., Ádám G., Szabó Á. 1, Oláh Gy., Varga I., Csige N. 6, Kádas B. 3, Kovács L. 3.

Pler legjobb dobói: Dévényi R. 5, Hutvágner Á. 5.

Kiállítások: 0 ill. 8 perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 4/4.

Nagyon nagyot küzdöttünk, as fiúk a mao teljesítményükkel megérdemelték volna a másik pontot is. Végig mi vezettünk ez nagy fegyvertény. A végén a kzünkben volt a győztes labda, de az igazság az, hogy nem készültünk eddig az ilyen helyzetekre, ezen változtatni fogunk és akkor eggyel megint előrébb tudunk lépni. Gratulálok minden játékosomnak. - nyilatkozta Jámor-Kardos Viktor, edző.

Ifjúsági csapatunk kicsit beragadt a mérkőzés kezdeténél, a 4. percben már 3-0-ra vezetett vendéglátónk. De aztán perceken belül már 3-3-ra javítottuk az állást. A folytatásban fej-fej mellett estek a gólok, majd az utolsó percekben hibáinkat kihasználva két gólos előnyre tett szert a Pler csapata, így 15-13-al zárult az első félidő. A második játékrészben, növelték előnyüket a pestiek 4 gólra is. A mérkőzés hajrájában sajnos már nem sikerült beérni őket, így végül 29-25-ös eredménnyel a pestieké lett a két pont.

Pler-Budapest - Békés-Drén KC 29 - 25 (15-13)

Békés: Takács Sz., Pankotai B. 1, Gál A. 8, Kiss R. 5, Baranyai M., Pál Sz., Dénes Á. 3, Kohlrusz L. 4, Vass E. 2, Futó N., Kovács L. 2, Csige N., Kádas B., Baji G.

Pler legjobb dobói: Székely I. 9, Illés L. 6.

Kiállítások: 6 ill. 4 perc. Hétméteresek: 6/3, ill. 6/4.

- Nehezen indult be a gépezet. Voltak hibáink a koncentráció alacsonyabb szintje miatt. Szépen játszottak a fiúk, kapaszkodtunk, de egyenlíteni nem sikerült sajnos. Az utolsó percekben rizikót vállaltunk, ez nem hozta meg az eredményt, így nyílt nagyra a távolság a két csapat között. -  nyilatkozta Jámbor-Kardos Viktor.