Serdülőink nagy csatában győztek, sajnos az ifi csapatunk alulmaradt

Utolsó hazai forduló várt utánpótlás csapatainkra is, csak úgy, mint a felnőtt csapatunkra. A várakozásoknak megfelelően kemény meccsek vártak a fiatalokra, ugyanis ellenfelük az NBI-es Gyöngyös utánpótlás csapatai voltak.

Hazai góllal indult az ifi mérkőzés, azonban perceken belül magához ragadta a mérkőzés irányítását a a Gyöngyös, a 4. percben már 2-3 volt. A folytatásban sajnos beragadtunk a 17 perc végére jelentős előnnyel 5-10-es eredménynél Kádas László időt kért, hogy rendezze sorait, azonban csak továbbnövelte előnyét a vendég csapat 7-14-re. Majd a félidő hajrájában tudott faragni hátrányából csapatunk, így az első 30 perc elteltével 11-15-ös eredmény mellett mentek pihenőre a csapatok. Jól kezdtük a második félidőt, a 42. percre sikerült beérni a gyöngyösieket 20-20-as eredménnyel. Perceken belül még a vezetést is átvettük 22-20-ra. Ekkor a vendégek időt kértek, rendezték soraikat és már ismét három góllal átvették a vezetést, amit már nem tudtunk a meccs végéig ledolgozni.

Békés-Drén KC - Gyöngyös 27 - 30 (11-15)

Békés: Takács Sz., Pankotai B., Kiss R. 2, Gál A., Baranyai M., Dénes Á. 5, Kohlrusz L. 1, Vass E., Magyar B. 8, Ásós M. 6, Koács L. 1, Kádas B. 4, Csige N.

Gyöngyös legjobb dobói: Tóth G. 9, Veres B. 5.

- Az akaratgyenge, puha védekezés, valamint a sok kihagyott ziccer ezen a szinten vereséghez vezet. Ez a mérkőzés is jól szolgálta fiataljaink fejlődését. Hajrá BÉKÉS. -  nyilatkozta Kádas László, az ifjúsági csapat edzője.

Serdülőre is igazán küzdelmes mérkőzés várt, vendég góllal indult a meccs, kicsit bent ragadtunk a meccs elején az öltözőben, ugyanis az 5. percben 1-4 volt a meccs állása. A folytatásban percről percre tértünk magunkhoz és dolgoztuk le az eredményt. Fej-fej mellett küzdött a két csapat, így a félidő végén 14-14-el zártuk az első játékrészt. A folytatásban sikerült lépés előnnyel kezdenünk, így mondhatni az egy gólos előnyünk folyamatosan meg volt a mérkőzés hátralevő részében. A végjátékban óriásit küzdöttek a csapatok, de végül sikerült mindkét pontot itthon tartani 24-23-as eredmény mellett.

Békés-Drén KC - Gyöngyös 24 - 23 (14-14)

Békés: Borbély I., Kovács G., Szabó Á. 3, Baji G. 3, Gyepes N. 1, Kovács L., Kiss A., György O., Ádám G., Varga I., Kovács K., Minya M., Csige N. 3, Ásós M. 7, Kádas B. 2, Kovács L. 5.

Gyöngyös legjobb dobói: Gróf M. 11.

- Nagyon nagy öröm hogy szépen tudtuk lezárni ezt a fél évet. Sok munka van mögöttünk. Köszönöm a csapat nevében Cifra Tibornak és Kádas Lászlónak a segítséget. Külön büszkeség a fiataloknak, hogy 1-1 új játékos is hozzá tudta segíteni a csapatot a sikerhez. - nyilatkozta Jámbor-Kardos Viktor, a serdülő csapat edzője.