Életmentő készülék átadás

December 9.-én került sor az utolsó hazai mérkőzésére a Békési FKC-nak. A mérkőzés előtt a Békési FKC egy rövid ceremóniával átadott egy defibrillátor készüléket Békés Város vezetésének.

A mérkőzésre felsorakozott a két csapat a bemutatásra, velük sétált fel a pályára Polgár Zoltán, a Békési Férfi Kézilabda Club ügyvezetője, illetve a város részéről Izsó Gábor, polgármester és Kálmán Tibor alpolgármester. A felkonferáláskor elhangzottak után a klub vezetője átadta a megvásárolt készüléket a városnak.

- Évek óta tervezzük, hogy beszerzünk egy defibrillátor készüléket a városnak, amit a Békési Városi Sportcsarnokban helyeznek el átadás után. Sok csapat és iskolás megfordul nap, mint nap a csarnokban, így fontosnak éreztük, hogy rendelkezésünkre álljon egy ilyen készülék. A város vezetéssel egyeztetve, mindenképpen tartunk majd a testnevelő tanároknak, edzőknek és a csarnok személyzetének egy oktatást a gép kezeléséről. De bízunk abban, hogy soha nem kerül használatra a készülék. – nyilatkozta Polgár Zoltán a készülék átadása után.