Újra a Diákolimpia Országos Döntőjében a Refi

A Békési FKC utánpótlás játékosai nem csak klub szinten, hanem az iskolai versenyeken is szerepel a játékosok nagy része, akik a Szegedi Kis István Református Gimnáziumba járnak. A szerdai nap folyamán Szegeden léptek pályára a srácok és a refis mezben, aholz szép sikert arattak.
 
A megyei döntő megnyerése után újabb nagy feladat várt a Refi középiskolás kézilabdásaira. A sorsolás nem kedvezett csapatunknak, hiszen nagyon komoly riválisokat kellett a csapatnak maga mögé utasítania,hogy ismét a legjobbak között szerepelhessen.A szerdai nap folyamán Szeged adott otthon a Diákolimpia országos elődöntőjének.A mieink mellett a  házigazda Deák Ferenc Gimnázium csapata, a kiskunhalasi Bibó István Gimnázium és a ferencvárosi Sportiskola csapata került az elődöntőbe.A keresztjáték során a békésieknek nem volt szerencséje, hiszen éppen a házigazda szegedi csapatot kellett legyőznie ahhoz,hogy esélye maradjon a továbbjutásra.A végig kiélezett mérkőzésen békési siker született.A másik ágról a Ferencváros csapata jutott tovább, így a győztesek csatája sem ígérkezett könnyű mérkőzésnek.A fiúk fegyelmezett de ugyanakkor felszabadult játékkal magabiztosan győzték le a Ferencváros csapatát és megérdemelten jutottak az Országos Döntő legjobb 8 csapata közé.Az országos döntőnek januárban Debrecen városa ad otthont.
 
Eredmények: 
Deák Ferenc Gimnázium,Szeged - Szegedi Kis István Református Gimnázium,Békés  22-25 (10-10)
Szegedi Kis István Református Gimnázium,Békés - Ferencvárosi Sportiskola és Gimnázium,Budapest  32-24  (16-11)
 
Végeredmény:
1. Szegedi Kis István Református Gimnázium,Békés
2. Ferencvárosi Sportiskola és Gimnázium,Budapest
3. Deák Ferenc Gimnázium,Szeged
4. Bibó István Gimnázium,Kiskunhalas
 
A csapat tagjai:
Baranyai Máté, Borbély István, Csige Norbert, Dénes Ádám, Gál András, Gyepes Norbert, Kiss Róbert, Kohlrusz Levente, Kovács László, Kovács Levente, Pankotai Bence, Szabó Ádám, Takács Szabolcs.

- Minden évben azzal a céllal indulunk el a Diákolimpián, hogy célunk az országos döntőbe jutás. Az elmúlt három évben sajnos ez nem sikerült, úgy hogy a fiúk is már nagyon vágytak a sikerre.A  sorsolást követően azt gondoltam,hogy a keleti országrész legnehezebb csoportjába kerültünk, de szerencsére ez senkinek nem szegte kedvét. A srácok egész nap motiváltan, sikerre éhesen játszottak. Miután szoros meccsen legyőztük a házigazdákat, biztos voltam a továbbjutásunkban, hiszen a Fradi csapatának összetétele és játékstílusa kedvezett nekünk. Köszönöm a srácok munkáját és méginkább az őket felkészítő edzőkét, szép ajándék ez mindenki számára így a karácsony közeledtével. Áldott Ünnepeket Kívánok! - nyilatkozta Cifra Tibor, aki az iskola részéről testnevelőként, illetve a klub edzőjeként  volt a srácok vezetője.