Jó hangulatú edzőmérkőzés a Mezőtúrral

Kedd este sor került az első felkészülési mérkőzésre a Békés Városi Sportcsarnokban. felnőtt csapatunk ellenfele az NII-es dél-keleti régió első helyezettje, a Mezőtúri AFC volt.

Hazai góllal indult a mérkőzés, majd a folytatásban lépés előnyre tett szert csapatunk, így a 15. percben 11-6 volt a meccs állása. A folytatásban 7 gólos előnyre növelte előnyét csapatunk, majd a félidő hajrájában, a hibáinkat kihasználva elkezdett felzárkózni a Mezőtúr, így 19-15-ös eredmény mellett mentek pihenőre a csapatok. A második játékrész első 10 percében tovább faragta hátrányát a vendég csapat és 23-22-re felzárkóztak. A félidő második felében kiütközött a mezőtúri kispad rövidsége, és fáradtak a játékosok, így végül 41-30-as végeredménnyel egy barátságos, jó hangulatú, gólzáporos meccset láthattak a mérkőzésre kilátógató nézőink. Mindkét csapatnak jól szolgálta felkészülését a mérkőzés, több formációban tudtak gyakorolni a csapatok.

Békés-Drén KC - Mezőtúri AFC 41 - 30 (19-15)

Békés: Pajkó L., Domokos D., Kopcsák J., Fedor B. 2, Kánya L., Herczegh J. 9, Kovács P. 6, Pánczél Z. 7, Hajdú P. 6, Varsandán Á., Oláh G. 4, Sebestyén Cs. 4, Gazsó P. 1, Gál A. 1, Kovács L. 1. Edző: Kádas László
MAFC: Kiss A., Kovács I. 4, Simon 2, Pásztor Á., Soós B. 3, Varga A. 3, Boda 4, Rácz F., Papp K. 4, Sárosi 4, Branyiczki 5, Csizmadia 1. Edző: Varga Antal.
Kiállítások: 6 ill. 0 perc. Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3.

- A szakma szabályai szerint összeállított tavaszi programunk első tesztmérkőzésén az NBII dél-keleti csoportjának őszi első helyezettjét, a Mezőtúr gárdáját fogadtuk. Jó hangulatban, helyenként jó sebességgel kézilabdáztunk. Egyik csapat sem fordított komoly figyelmet a védekezésre, így egy sok gólos mérkőzést tekinthettek meg a nézőink. Minden eltervezett feladatot megoldottunk. Hajrá Békés! - nyilatkozta Kádas László.

 - Úgy gondolom, hogy egy nagyon hasznos edzőmérkőzést játszottunk, ami tökéletesen szolgálta a felkészülésünket a bajnokság kezdetére. Voltak szép megoldások a csapattól, de azért látszik, hogy csak most kezdtük a felkészülést, így még azért van időnk a pontosításra és a védekezés stabilitására. Négy hiányzó játékosunkkal kiegészülve pozitívan tekintek a jövőre nézve. Köszönjük a sportszerű mérkőzést a Békésnek és sok sikert kívánunk nekik a bajnokságra! -  nyilatkozta Varga Antal, a MAFC edzője.

További sikeres felkészülést kívánunk a csapatoknak!