UP csapataink KESI tornán és Szigetszentmiklóson jártak hétvégén

Hétvégén utánpótlás csapataink szerte az országban vettek részt kupákon. Szép eredményeket értek el a csapatok, de a legfontosabb, hogy ezek a tornák remekül szolgálták a csapatok felkészülését. Serdülő csapatunk Szigetszenmiklósra utazott vasárnap, egy héttel előtte ifjúsági csapatunk is játszott a miklósi felkészülési tornán.

Remek lehetőség volt a az alapozási időszakban egy ilyen tornán résztvenniük a srácoknak. Három remek mérkőzést játszottak a srácok. A Telekom Veszprém ellen egy nagyon kiélezett mérkőzésen 15-14-es eredménnyel maradt alul csapatunk. A Csepelt sikerült megverni 23-20-ra. Majd a Szigetszentmiklós ellen büntetőkkel 27-26-ra sikerült nyerni.

Szépen fejlődünk, nagyon hasznos volt a 2002-2003as csapatnak ez a torna. A munka látszik különösen a védekezésünk volt kimagasló, támadásban a gyakorolt taktikai elképzelések visszaköszönnek, ezért is jöttünk el evvel a csapattal. Sok munka eredményt hoz ha apránként is de lépegetünk előre! Büszke vagyok a férfias küzdelemre amit csapatként hoztunk létre. Gratulálok mindenkinek, köszönjük a lehetőséget a vendéglátóinknak. Hajrá Békés! - nyilatkozta Jámbor-Kardos Viktor edző.

Ezen a hétvégén rendezték meg a KESI kupát Kecskeméten, ahol két csapatunk is részt vett, U10-es és U12-es korosztályban.

Tar Bence, U10-es csapata nagyon élvezte a  tornát, sajnos a Pumukli csapata ellen egy góllal alul maradtak a srácok 12-11-es eredményel, de a folytatásban összeszedték minden tudásukat és így végül a másik két csoport 2. helyezettjeivel a 4.-5.-6.helyezésért játszottak a srácok. 

Eredmények:
Pumukli- Békés 12-11
Békés - Kiskunhalas 21-4
Szarvas - Békés 10-20
Békés - Pler 10-7
Kecskemét - Békés 11-16

- Nagyon jó hangulatú, nagyszerű csapatokkal zajlott le a KESI kupa. Első mérkőzésen a Pumikli csapata ellen sajnos egy gólos vereséget szenvedtünk, az első félidőt átaludtuk csupán 3 gólt tudtunk szerezni, de a második félidőre rendeztük sorainkat és hasonló játékot mutattunk mint amilyet tudunk, de későn ébredtünk, a másik két csoport mérkőzést magabiztosan nyertük. Ezek után a sorsolás miatt már csak a 4-5-6 helyezésért játszhattunk. A helyosztókon a Pler és a házigazda Kecskemét csapatai ellen zajlottak le. Ezen a két mérkőzésen megmutatta a csapatom, hogy a fáradtság ellenére is tudnak küzdeni és szép megoldásokat végrehajtani. Összeállt a védekezés is és a támadás is. Így szereztük meg a 4.helyet. Gratulálok a csapatnak. Dolgozunk tovább, mert vannak még hibáink. Hajrá Békés. - nyilatkozta Tar Bence, edző

A csapat tagjai: Gyebnár Dénes, Szabó Péter, Kádas Viktor, Kreisz Gergő, Csollár Ádám, Ruzsányi Kornél, Ramotai Patrik, Hamza Sándor, Kmetykó Milán, Vidovenyecz Bence, Nóvé Zsolt, Balog Martin.

U12-es csapatunk is résztvett a KESI kupán, Gazsó György edző vezetésével. A Debrecen és a Kispest csapatával került egy csoportba csapatunk, akik ellen fölényesen nyerni tudtak a srácok. Így a többi csoport első helezettjeveil játszottak az 1.-2.-3. helyért délután. A Pick Szeged csapata ellen egy végig nagyon szoros mérkőzésen sajnos alul maradtak a srácok. A másik "döntő"-t pedig a hazai, Kecskemét ellen játszották a fiúk. Sajnos nem igazán találták a helyüket és a megoldásokat a sárcok, így végül 8 góllal kikaptak. 

- Mindenkinek lehetőséget adtam a nap folyamán, de sajnos ezzel többen nem éltek. Két-Három kiemelkedő teljesítménnyel sajnos szoros mérkőzéseket nem lehet már nyerni, ehhez a többiek is kellenek. Dolgozunk tovább, két hét múlva Főnix kupa, itt a lehetőség a bajnokság kezdete előtt javítani, gyakorolni. -  nyilatkozta Gazsó György, edző.

  Gratulálunk a csapatoknak, további sok sikert!