I.-II. és VII. helyezés a Főnix tornán

Három csapatunk utazott Debrecenbe a XI.F Főnix kupára. U9, U10 és U12-es csapataink remek mérkőzéseket játszottak a tornán, lehetősége volt minden játékosnak a bizonyításra minden korosztályban. Mindemellett sikerült elhozni U9-eseinknek az első helyet, U10-es csapatunk a másidodik helyen zárta a tornát, míg az U12-esek egy nagyon erős csoportból kikerülve végül a 7. helyért játszottak.

U9-es csapatunk Vida János edző vezetésével a a csoportkörben remekül szerepelt a Szigetszentmiklós és a Gézengúz csapata ellen, ám a csoportban volt a hazai dereceni csapat is, akiktől sajnos nagy csatában végül 1 góllal maradtak alul a srácok. Így csoport másodikként mentek tovább az eldöntőbe, ahol a Nyíregyháza csapata volt ellenfelük a gyerekeknek. Könnyeden vették az akadélyokat és egy 8-21-es győzelemmel máris a döntőben voltak. A döntőben nem más volt az ellenfelük, mint a hazai Debrecen csapata, aki ellen a csoport körben aul maradtunk. Ám egy másodpercig sem riadtak vissza a fiúk és lehengerlő győzelemmel nyerték meg a Főnix kupát.

Mérkőzés eredmények:
Szigetszentmiklós - Békés 3-23
Debrecen - Békés 17-16
Gézenguz - Békés 8-18
Nyíregyháza - Békés 8-21
Békés - Debrecen 21-10

- Nagy izgalommal vágtunk neki a Debreceni Főnix kupának. A csoportban nagyon izgalmas meccsek után a második helyen végeztünk, így a keresztjáték szabályai szerint a Nyíregyháza csapatával kerültünk össze az elődöntőben. Nagyon büszke vagy a fiúkra mert teljes erőbedobással küzdöttek, így a döntőben a Debrecen csapatával kertünk szembe. A csoportkörben elszenvedett vereség után, magabiztos játékkal győzedelmeskedtünk és így az aranyérmet hozzuk el Debrecenből. Köszönöm szépen a szülőknek a segítséget és a szurkolást! - nyilatkozta Vida János, edző.

U10-es csapatunk Tar Bence vezetésével remekül vette a csoportmérkőzéseket, ugyanis 10 gólokkal sikerült nyerniük a Mezőkövesd, a Balmazújváros és az Óbuda ellen. Így az első helyért a Debrecen és a Pumukli csapatával kellett megküzdenie a csapatnak. A hazai csapat ellen egy szorosabb első félidő után, végül sikerült magabiztosan nyerni. A Pumukli csapata ellen sajnos alul maradtak a srácok, a második félidőre elfáradtak, de ígyis nagyon szépen helytálltak a hétvégén a gyerekek, így végül a második helyen zárták a mérkőzéseket.

Mérkőzés eredmények:
Békés - Mezőkövesd 15-10
Békés - Balmazújváros 14-4
Békés - Óbuda 21-9
Békés -Debrecen 21-14
Békés - Pumukli 15-19

- Magas színvonalú tornán vehettünk részt Debrecenben, melyen jó hangulatú mérkőzéseket játszottunk. Szombaton a csoport meccseken összeszedetten sikerült nyerni így vasárnap a helyosztókon Debrecennel és a Pumukli csapatával játszhattunk. A Debrecen ellen, nehéz első félidő után a masodik félidőre magabiztos győzelmet arattunk. Ez után a Pumukli csapata következett. Nagyon nehéz meccsre lehetett számítani. Sajnos egy félidőre volt erőnk, a másodikra elfáradtunk, szétestünk sok hibával játszottunk aminek az eredménye 4 gólos vereség lett. A fáradtság ellenére is nagyszerű teljesítményt nyújtottak a játékosaim, ezért is gratulálok mindenkinek! Hajrá Békés!!! - nyilatkozta Tar Bence, edző.

 U12-es csapatzunk Gazsó György edző vezetésével utazott a tornára. A legerősebb csoportba került csapatunk a PLER, a Gyöngyös és a Nyíregyházával. A nyírségiek ellen egy bemelegítő mérkőzést játszottaka  srácok, amit 20-7-re meg is nyertek. A következő meccsen a Gyöngyös ellen végig nagy csatában küzdött a két csapat, de sajnos alulmaradtak a srácok egy góllal. A PLER elleni mérkőzés döntött el mindent, ha sikerült volna győzni, még körbeverés is lehetett volna a csoportban, de egy 9-9-es remek első félidő után elfáradt a csapat, erőnlétileg nem birta az első sorunk, végül 20-13-as vereséggel a 7. helyért küzdhettek tovább a fiúk. A helyezésért a Kövesd és a Pénzügyőr csapatai ellen könnyed játékkal sikerült megkaparintani a 7. helyet.
- Mind a 14 játékosomnak lehetőséget tudtam adni, volt akik jobban, volt akik kevésbé tudtak élni ezzel. Sajnos elfáradtunk a kemény meccseken és a kispadról nem tudtunk olyan minőségű cserét biztosítani az ország legjobb csapatai ellen. Dolgozunk, ezek a legjobb erőfelmérő lehetőségek számunkra. Fiatalokra is, meg az idősebbekre is még több munka vár a jövőben. Szépen helytálltak a fiúk, gratulálok. -  nyilatkozta Gazsó György, edző.

Gratulálunk a csapatoknak!