Sportbál előtti győzelem

A szokatlan délelőtti időpont ellenére nem okozott gondot a két bajnoki pont megszerzése a Békés-Drén KC NB I B-s férfi kézilabda-csapatának. A viharsarki alakulat a szeghalmi átmeneti otthonban 7 góllal múlta felül a csoport sereghajtóját.

Békés-Drén KC–MOL-Pick Szeged U20 25–18 (13–7)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Szeghalom, 150 néző. Vezette: Fibec, Herbák.
Békés: PAJKÓ 1 – Herczegh 2, Cifra 3, Sebestyén 3, Gazsó 1, Oláh 2 (1), Kovács P. 2. Csere: Domokos D. (kapus), KOPCSÁK, Fedor 2, Kánya, Hajdu 2 (1), GÁL 3, Varsandán, Pánczél 3, Kiss R. 1. Edző: Papp Bálint. A Szeged legjobb góldobója: Sunajkó 8.
Kiállítások: 2, ill. 0 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 1/0.

Az esti békési sportbál miatt Szeghalmon játszotta aktuális bajnoki mérkőzését a békési csapat, amely a sereghajtót fogadta. A délelőtti szokatlan időpont kezdetben mindkét oldalon éreztette negatív hatását, hiszen kölcsönösen sokat hibáztak a csapatok. A rutinosabb hazai alakulat kapcsolt hamarabb magasabb sebességi fokozatba, így a félidő közepére 5 gólos előnyre tett szert. A fiatal szegediek a folytatásban is nehezen találták a hazaiak ellenszerét, akik Pajkó kapus magabiztos teljesítményével tekintélyes előnyt szereztek a szünetig.
A második játékrész első fele állandósuló különbség mellett, csendes mederben zajlott. Mindkét oldalon pályára léphettek az addig kevesebbet játszók is. A lelkes vendégek az 50. percre még visszajöttek 4 gólra (19–15), a végjáték azonban újra a békésiek elképzelései szerint alakult, akik a várakozásnak megfelelően, magabiztos győzelmet arattak.

Papp Bálint: – Szimpatikus szegedi csapattal játszottunk, akik tehetségesek, de nagyobb rutinnal rendelkező csapatom esélyeshez méltóan kézilabdázott és győzedelmeskedett. Voltak a játékunkba sok szép, jó, eredményes megoldás amit meg kell tartanunk, de sajnos volt ami kevésbé működött jól, azokat javítani kell. Gratulálok a győzelemhez!

Gratulálunk a győzelemhez!