UP: négy pontot tartottunk itthon

Péneken sor került a tavaszi szezon első hazai rendezésű fordulójára. Csapataink ellenfele az NBI-es Eger utánpótlás csapatai voltak. Remek hangulatban zajlott le a két mérkőzés és mindkét csapatunk begyűjtötte az újabb két pontot.

Remekül indult 14 órai kezdettel az ifjúsági mérkőzés, ugyanis 10 percig sikerült gól nélkül tartani ellenfelünket, így a 10. percben 5-0 volt a meccs állása. Ekkor a vendégek időt kértek, hogy rendezzék soraikat, ami meg is hozta az első egri gólokat. Bele lendült a gól gyártásba a hevesi csapat, azonban a félidő végére csak nőtt a két csapat közötti különbség, végül 18-9-es eredménnyel mentek pihenőre a csapatok. A második játékrészben, Kádas László lehetőséget biztosított a játékosának.

Békés-Drén KC - Eger SBS Eszterházy 35 - 25 (18-9)

Békés: Pankotai B.,  Takács Sz. 1, Gál A. 8, Kiss R. 5, Ásós M. 6, Csige N. 1, Kádas B., Kovács L. 1, Dénes Á. 4, Baranyai M.4, Magyar B. 1, Pál Sz. 1, Kohlrusz L. 3. 
Eger legjobb dobói: Péter A. 8, Kovács Á. 5.
Kiállítások: 8 ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 0/0.

- Az NB-I -es Eger IFI csapatát magabiztosan győztük le. Kiváló kapusteljesítmény,helyenként jó sebesség jellemezte csapatunkat. Mindenkinek játéklehetőséget tudtam biztosítani. HAJRÁ BÉKÉS. - nyilatkozta Kádas László, edző.

A serdülő mérkőzés vendég góllal indult, a harmadik percen sikerült csak az első békési gólt megszerezni. A folytatásban fej-fej mellett küzdött a két csapat, rendre egál vagy békési vezetéssel. A félidő hajrájában sikerült egy 5-0-s etappal nagyobb előnyre szert tenni, így 15-12-es eredménnyel végződött a félidő. A második játékrészbe hihetetlen lendülettel érkezett vissza csapatunk, perceken belül már 19-12-t mutatott az eredményjelző. A folytatásban sikerült percről percre növeléni a két csapat közötti különbséget, végül 31-21-es 10 gólos győzelmet aratott serdülő csapatunk is.

Békés-Drén KC - Eger SBS Eszterházy 31 - 21  (15-12)

Békés: Ásós M. 6, Csige N. 8, Kádas B. 3, Kovács L. 4, Kovács G., Pál T., Kovács L. 2.
Eger legjobb dobói: 
Bujdos Áron 5, Bettembuk B. 5.
Kiállítások: 6
 ill. 4 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 4/3

- Nehéz kezdés után szép sikert arattunk! Sok munka áll még előttünk, mindenkinek fel kell nőni a feladathoz hiszen Békés továbbra is kiemelkedő az utánpótlás képzésben az égesz országban! A feladat adott ahogy a lehetőség is! Gratulálok az idősebb játékosoknak! -  nyilatkozta Jámbor-Kardos Viktor, edző

Gratulálok a csapatoknak!