Szoros mérkőzésen nyertünk a Balassagyarmat ellen

A gyengébb első félidei teljesítménye miatt a várnál szorosabb csatában győzedelmeskedett szombati hazai bajnokiján a Békés-Drén KC NB I B-s férfi kézilabdacsapata. A viharsarki alakulat a várnál lényegesen nagyobb ellenállást kifejtő Balassagyarmatot múlta felül.

Békés-Drén KC–Balassagyarmati KSE 31–28 (16–17)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 350 néző. Vezette: Budai-Bock, Rácz L.
Békés: Pajkó – HERCZEGH 5, Cifra 3, Varsandán 2, Gazsó 2, Oláh 7 (4), KOVÁCS P. 5. Csere: Domokos D. (kapus), Szilágyi 1, HAJDÚ 5, Kopcsák, Sebestyén 1, Fedor, Kánya, Gál, Bella. Edző

Balassagyarmat legjobb góldobója: Székely 9 (3), Albert Tóth 8.
Kiállítások: 10, ill. 2 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 4/3.

mérkőzés komoly gólpárbajjal indult, szinte minden támadás góllal zárult (9. p.: 66). Támadásban hazai oldalon később is jól működött a gépezet, viszont a védekezés sehogyan sem akart összeállni, éppen ezért az első félidei nagyok adok-kapokból a vendégek jöttek ki jobban, minimális különbséggel.
A második játékrész első tíz perce is kiegyenlített játékot hozott, de ebben az időszakban már kevesebb találat született. A 44. percre néhány gyors góllal elhúzott a nógrádi együttes (20–23). Szerencsére gyorsan reagáltak a házigazdák, 5 minutával később ismét döntetlen volt az állás. Izgalmas hajárára volt kilátás, a közönsége által támogatott hazai alakulat a végjátékra összeállt és végül otthon tartotta a fontos két bajnoki pontot.
Papp Bálint: – Harcos mérkőzésen, megküzdöttünk a győzelemért, egy jól játszó Balassagyarmat ellen.

Gratulálunk a csapatnak! A következő fordulóban a Székács csapata lesz ellenfelünk! 
Hajrá Békés!