Nehéz mérkőzésen nyertünk a Székács otthonában

Azok után, hogy a csoport péntek esti rangadóján a Balmazújváros legyőzte az élen álló Mezőkövesdet, a békési kézilabdázók a második hely megszerzése érdekében léphettek pályára, a tabella tanúsága szerint mérsékeltebb törökszentmiklósi alakulat otthonában. A papírformának megfelelően össze is jött a győzelmük és vele az előzés.

Törökszentmiklósi Székács KE–Békés-Drén KC 25–27 (13–13)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Törökszentmiklós, 100 néző. Vezette: Paska, Vastag.
Békés: Pajkó – Herczegh 2, CIFRA 5, Gazsó 1, SEBESTYÉN 3, Pánczél 2, Kovács P. 3. Csere: Pankotai (kapus), OLÁH 7 (4), Hajdú 4, Szilágyi, Varsandán, Kopcsák, Fedor, Gál, Bella.
A Törökszentmiklós legjobb góldobói: Nagy A. 8 (2), Takács 7.
Kiállítások: 12 perc + Szöllősi kizárva, ill. 18 perc + Hajdú kizárva. Hétméteresek: 2/2, ill. 4/4.

Kezdetben nehezen lendült játékba a vendégcsapat, így szorosan alakult a találkozó. Minimális különbséggel felváltva vezettek a felek, ebben az időszakban fentűnő volt a békésiek szokásosnál gyengébb védekezése. Leginkább ennek köszönhető, hogy döntetlennel tértek pihenőre a csapatok.
A második játékrészben is olyan mederben folyt a játék, amely inkább a házigazdáknak kedvezett. Hosszú támadások jellemezték a szentmiklósiak játékát, ez a stílus pedig a vendégekre is átragadt. Egy jó szériát produkálva azonban így is sikerült háromgólos előnyre szert tennie a viharsarkiaknak (50. p.: 18–21). A végjáték izgalmasan alakult, melyet jobb koncentrációjával a tabellán előkelőbb helyet elfoglaló fél nyert meg.

- Küzdelmes találkozón vagyunk túl, első félidőben védekezésben, második félidőben támadásban voltunk pontatlanok. Higgadtabban kellett volna döntő szituációkban játszanunk, ha ezekben a szituációkban másképp döntünk, akkor higgadtabb végjátékba mehettünk volna bele. Végjátékban hosszab lefolyású támadójátékban rutinos átlövőink góljaival megszreztük a két pontot a lelkes küzdő Székács csapata ellen. - nyilatkozta Papp Bálint, a mérkőzés után.

Gratulálunk a csapatnak!