Kövesden maradtak a pontok

Az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság 21. fordulójában rangadót vívott Mezőkövesden a Békés-Drén KC együttese. Sokáig a viharsarkiak akarata érvényesült, akiket furcsa módon egy emberelőny zökkentett ki az addigi játékukból. A vereséggel 4. helyen maradt Papp Bálint alakulata, de vesztett pontok tekintetében azonosan áll a listavezetővel.

Mezőkövesdi KC–Békés-Drén KC 35–30 (14–15)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Mezőkövesd, 600 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.
Békés: Pajkó – HERCZEG 4, Cifra 5, Gazsó 1, SEBESTYÉN 5, Oláh 6 (3), KOVÁCS P. 6. Csere: Domokos (kapus), Hajdú 5, Pánczél 2, Varsandán, Kopcsák, Fedor, Gál, Bella.
A Mezőkövesd legjobb góldobói: Kovács B. 8, Menyhárt 8.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 6/3.

A találkozó elején villámrajtot vett a Mezőkövesd, pillanatok alatt elhúzott három góllal. Ezt azonban egy ötgólos békési széria követte, ennek megfelelően a vezetést is átvették a vendégek. Ahogy azt várni lehetett, szorosan alakult a rangadó, egy-két góllal azonban rendre a viharsarkiak jártak előrébb, előnyük kitartott a szünetig. A folytatás is kiegyenlített játékot hozott: minimális vezetését eredményesen tartotta a Békés-Drén KC. A meccs 40. percében döntetlen állásnál a látogatók egy emberelőnyt három góllal elveszítettek, ennek következtében vette át a vezetést a Mezőkövesd. A lendületbe jövő házigazdák ezt követően tovább növelték előnyüket (50. p.: 29–23), a végjátékban pedig már csak arra kellett törekedniük, hogy ebből minimum kettőt megőrizzenek az egymás elleni összevetéshez. Ez a terv is teljesült a részükről.

A második félidőben a balul elsült emberelőnyös helyzet végzetesnek bizonyult, megtörte a lendületünk és onnantól már a hazaiak akarata érvényesült. - nyilatkozta Papp Bálint.