Új erővel kezdtünk neki a munkának

Még csak most volt május közepe, hogy vége lett a 2017/2018-as bajnokságnak, de már el is repült a június és a július hónap fele, ami azt jelenti, hogy a kézilabdás társadalom szépen lassan megkezdi a felkészülést a következő szezonra.

A Békési FKC felnőtt csapata ma délután látott neki a munkának, mivel a sportcsarnok parkettázásának száradása még folyamatban van, így ma a sportpályán került sor a foglalkozásra. Majd szerdától veheti birtokba ismét a termet a kézilabda klub.

Papp Bálint edzővel beszélgettünk edzés után, hogy milyen menetrend szerint készülnek a 2018/2019-es szezonra.

- Hogyan telt az első edzés a megfiatalodott csapattal?
- Jókedélyű, fiatal csapattal láttunk neki a munkának ma délután. A csarnokban a munkálatok miatt, kicsit változott a program, így a mai napot, meg a holnapot még a sportpályán és a konditerembe töltjük, majd szerdától visszavesszük a terepet majd a csarnokban. Futással kezdtük a mai foglalkozást, majd nagypályán mutathatták meg fositudásukat a srácok. Holnap reggel konditermi felmérésekkel kezdünk, majd délután megint a sportpályán folytatjuk majd. Előtérbe helyezzük az elején a koordinális, kondicionális mozgás fejlesztéseket, amit labdás feladatokkal színesitünk majd, hogy ne legyen monoton az edzés. 
- Holnap már napi kettő edzés... A továbbiakban hány edzés számmal tervezted a felkészülési időszakot?
- Általában napi két edzést terveztünk, de lesznek olyan csúcs terhelések, amikor napi három is lesz. Próbáljuk különböző helyszíneken, különböző funkciójú edzéseket tartani. Augusztustól ismét visszatérünk a Sanitasba is a foglalkozásokra. 
- Minden játékos jelen volt már ma a csapatból a foglalkozáson?
- Nem, Hajdú Péter jelenleg a strandkézilabda VB-n szerepel még a címeres csapatunkban, illetve Gazsó Péter, beállónk, majd csak jövő héten kezdi meg az edzéseket.
- Mikorra várhatóak az első erőfelmérő, edzőmérkőzések?
- Jövő héten pénteken, augusztus 3.-án Cegléden lépünk majd pályára, majd enneka  visszavágója augusztus 14.-én, kedden lesz Békésen. Aug. 17.-én Vácott, idegenben játszunk majd. Augusztus 25-26.-án részt veszünk NEKA tornán majd, ahol 6 csapat méri majd össze tudását. Ezután majd szeptember elején az Algyőt fogadjuk itthon, illetve Kecskeméten zárjuk az edzőmérkőzések sorát.
- Mik az idei tervek, koncepció?
- Tisztában kell lennünk azzal, hogy 12 felnőtt korú játékosunk van jelenleg, fiatal a csapat nagyon. Alkalmunk nyílt most arra, hogy a fiatal játékosokat beéíptsük a csapatba és szerepeltessük őket minél többet. Remélem minél eredményesebben tudunk majd szerepelni a bajnokságban.
- Köszönjük Bálint, hogy időt szántál ránk. Sok sikert kívánunk!