Bronzéremmel áll edzésbe Hajdú a strandkézi VB-ről

Felnőtt csapatunk megkezdte az alapozást múlt héten, azonban van aki a mai nappal áll be a sorba, ugyanis Hajdú Péter balátlövőnk a múlt héten még strandkézilabda VB-n szerepelt címeres mezben. 

Edzés előtt beszélgettünk Petivel egy kicsit, hogyan élte  meg az eltelt strandkézilabda VB-t Kazanyban, Oroszországban. A csoport körből másodikkét jutott tovább a magyar csapat. Ezután a középdöntőben legyőzték Uruguayt és Iránt, illetve a horvátoktól kikaptak ki. Így a negyeddöntőben a házigazda oroszokkal kellett megküzdeniük, hogy a 3. helyért játszhassanak. Sikerült is 0-2-re legyőzni az oroszokat, ami azt jelentette, hogy svédország ellen küzdöttek Petiék a bronzéremért, amit sikerült is megnyerniük, így az ünnepélyes eredményhírdetésen a dobogó harmadik fokára állhattak fel a srácok.

- Gratulálunk a bronzéremhez. Mióta vagy tagja a strandkézi válogatottnak?
- Utánpótlás szinten voltam már eb-n a strandkézi válogatottal. Először 2013-ban kaptam meghívót a felnőtt válogatottba, ám ekkor még nem sikerült az utazó keretbe kerülnöm.

-Milyen volt a kintlét, milyen körülmények voltak adottak a vb-hez?
- Nagyszerű szervezésű torna volt, semmiben nem szenvedtünk hiányt. Kazany egy igazi világ város, nekem személy szerint nagyon tetszett. Nem is olyan rég még a foci VB egyik helyszíne volt, így nem csoda, hogy ezt a vb-t is szinvonalasan lehetett ott lebonyolítani.

- Visszanyúlik már akkor a strandkézibe a múltad, mik az eddigi legjobb eredmenyeid?ű
- Strandkézi válogatott szinten mindenképpen kiemelném, a 2012-ben elért ifjúsági bronzérmet, a 2013-ban megszerzett junior EB aranyat. Meg kell jegyeznem, hogy ebből a csapatból öten vettünk részt a mostani világbajnokságon. Felnőtt szinten pedig két éve itthon lettünk negyedikek, illetve kétszeres Európa kupa negyedik helyezettek.

- Hogy erezted magadat? Milyen volt a bronzermet a nyakadba akasztani?
- Egyszerűen leírhatatlan érzés volt, még talán most sem fogtam fel igazán. Az élményen még többet dob, hogy egy kiváló, egységes csapattal, a barátaimmal értem el mindezt.

- Gratulálok még egyszer a bronzéremhez. Ma már edzés itt Békésen neked is, jó munkát és sok sikert kívánunk!