Hazai környezetben játszottunk végre

Nagyon várta már a hazai közönség az első hazai felkészülési mérkőzést. Élvonalbeli partnerrel játszotta le első hazai tesztmeccsét a Békés-Drén KC férfi kézilabdacsapata. A ceglédiek a viharsarkiak 11 nappal ezelőtti vendégjátékát viszonozták. A házigazdák az első félidőben tartani tudták a lépést, szünet után viszont a sok csere hatására elveszítették az ideális ritmust.

Békés-Drén KC–Ceglédi KKSE 24–30 (13–15)
Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 200 néző. Vezette: Kiu G., Kiu T.

Békés: Pajkó 1 – Csuka 2, Hajdu 1, Morva 2, Gazsó 1, Oláh 3 (1), Gidai 2. Csere: Domokos, Takács (kapusok), Gál 3, Sebestyén 1, Fedor 2, Székely, Bátki 1, Kecskés 2, Kis R., Dénes 2, Martonosi 1, Szabó P. Edző: Papp Bálint.
A Cegléd legjobb góldobói: Gábor 6, Hódi 5.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 1/0.

Az első negyedóra kiegyenlített játékot hozott, jobbára felváltva születtek a találatok. A félidő második felében néhány hibát kihasználva 4 gólos előnyre tett szert az NB I-es vendégcsapat, amelyet a szünetre sikerült lefelezniük a hazaiaknak. A folytatásban is őrizte 3-4 gólos vezetését a Cegléd. Mindkét oldalon lehetőséghez jutott a cseresor is, ez azonban már nem befolyásolta a különbséget. A ceglédiek a hazai 10 gólos sikerük után ezúttal 6 találattal dobtak többet a békésieknél.

Papp Bálint: – Méltó ellenfelei voltunk az élvonalbeli ellenfélnek, jobb helyzetkihasználással akár szorosabb eredményt is elérhettünk volna.