Hasznosan telt a NEKA kupa

A hétvégén Balatonbogláron töltötte a Békés-Drén KC NB I B-s férfi kézilabdacsapata, ahol 6 másodosztályú együttes részvételével rendeztek felkészülési tornát. Papp Bálint alakulata szombaton mindkét csoportmérkőzését megvívta, vasárnapra már csak a helyosztó maradt, amit nem más ellen, mint a hazai NEKA csapata ellen játszottak a srácok. Aminek megnyeresével az 5. helyen végeztek a tornán.

Veszprém-Felsőörs–Békés-Drén KC 30–30 (17–12)
Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés, Balatonboglár. Vezette: Sándor, Szabó.
Békés: Domokos – Csuka 2, Hajdu, Morva 4, Székely 1, Oláh 4 (3), Gidai 5. Csere: Takács (kapus), Gazsó, Sebestyén 3, Gál 2, Martonosi 6, Bátki, Kecskés 2, Fedor 1, Dénes. 
A Veszprém legjobb góldobói: Hári 5, Éles 5.
Ellentétes félidők után zárt döntetlenre a két csapat. Az első játékrészben a veszprémiek gyorsabb játékkal megnyugtató előnyre tettek szert. Szünet után viszont a békésiek a feljavuló védekezéssel döntetlenre hozták a mérkőzést.

PLER Budapest–Békés-Drén KC 25–23 (13–12)
Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés, Balatonboglár. Vezette: Rontó, Szanyi.
Békés: Domokos – Csuka 6, Hajdu 3, Morva 1 (1), Gazsó, Oláh 5 (2), Gidai 3. Csere: Takács (kapus), Sebestyén 1, Gál 3, Martonosi 1, Székely, Fedor, Kecskés, Bátki, Kiss R. 
A PLER legjobb góldobója: Mezei 6.
Végig szoros mérkőzésen, rendre a fővárosiaknál volt a minimális előny. A békésiek jobb helyzetkihasználással fordított előjelű eredményt is elérhettek volna.

Nemzeti Kézilabda Akadémia - Békés-Drén KC 17 - 23 (9-9)
Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés, Balatonboglár. Vezette: Sándor, Szabó.
Békés: Domokos - Csuka 4, Morva 4 (2), Székely 2, Oláh 2, Gidai. Csere: Takács (kapus), Dénes Á. 2, Fedor B. 2, Kecskés B. 4, Martonosi1, Gál, Sebestyén Cs. 2, Bátky, Kiss R., Gazsó P.
A NEKA legjobb góldobója: Kecskés D. 3, Singely M. 3.
Döcögősen kezdődött a mérkőzés, de 23. percben sikerült felzárkózni csapatunknak, majd a félidő végén 9-9-es eredménnyel fordultak a csapatok. A második játékrész elején fej-fej mellett küzdött a két csapat, majd a félidő közepén egy 0-7-es etappal elhúzott csapatunk, amivel végül 17-23-as győzelmet aratott és a tornán az 5. helyen végzett.

Nagyon hasznos két napon vagyunk túl, jó csapatok ellen játszhatunk. Voltak nagyon jó periódusaink, ahol biztató játékot mutattunk, de sajnos sokszor akadtak problémàink a helyzet kihasználással. Ennek köszönhetően nem tudtunk olyan eredményesen szerepelni. Dolgozunk tovább, és szeretnénk a bajnokság kezdetére a lehető legjobb formába kerülni és a folytatasban eredményesen kézilabdázni. - nyilatkozta Papp Bálint.