Félre sikerült főpróba

Két héttel az NB I B-s bajnoki rajt előtt, egyel a kecskeméti Magyar Kupa mérkőzést megelőzően talán még jókor jött az a pofon, amelyet a pénteki, utolsó tesztmeccsén szenvedett el a Békés-Drén KC felnőtt férfi kézilabdacsapata. Papp Bálint együttese a megerősödő liga konkurens, Algyő ellen szenvedett súlyos vereséget az új idény főpróbáján.

Békés-Drén KC – FKSE-Algyő 22 – 34 (15–18)
Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 100 néző. Vezette: Hovány, Ubornyák.
Békés: Pajkó – Csuka, Morva 3, Sebestyén 2, Gazsó 3, Oláh 4 (2), Fedor 2. Csere: Takács, Borbély (kapusok), Gidai 3, Székely 1, Kecskés 2, Martonosi, Bátki, Dénes, Kiss R. 1, Kovács L. 1, Szabó P. 
Az Algyő legjobb góldobói: Dolezsál 4, Temesvári 4 (1), Sándor 4.
Hétméteresek: 4/2, ill. 3/2. Kiállítások: 8 perc, ill. 6 perc.

Az első félidőben még tartották a lépést a házigazdák a helyzeteit könnyebben kihasználó vendégekkel, bár a Tisza-partiak rendre előrébb jártak két-három találattal a sok gól hozó csatában. Szünet után a békésiek elhibázott támadásait rendre megbüntette a jól kontrázó algyői csapat, amely fokozatosan növelte előnyét, de csak a végére lett igazán jelentős különbség a felek között.

 – Gratulálok az algyői csapatnak, megérdemelten arattak sima győzelmet! Ilyen hozzáállással csak ilyen szégyenteljes eredmény érhettünk el. -  nyilatkozta Papp Bálint.