Fájó pontok maradtak Debrecenbe

Az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság negyedik játéknapján elszenvedte őszi első vereségét a Békés-Drén KC. A mezőny éllovasa egyetlen találattal maradt alul Debrecenben, de jobb gólarányának köszönhetően megtartotta vezető helyét a Keleti csoportban.

Debreceni EAC–Békés-Drén KC 25–24 (14–15)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Debrecen, 220 néző. Vezette: Réti, Szedmák.
Békés: Pajkó – Kecskés 2, Hajdú 4, Morva 1, Székely 1, OLÁH 13 (6), Gidai. Csere: Domokos, Borbély (kapusok), Fedor 1, Gál 1, Martonosi, Sebestyén, Gazsó 1, Bátky, Dénes. Edző: Papp Bálint.
A Debrecen legjobb góldobói: Erdős 10 (6), Mucza 6.
Kiállítások: 4, ill. 12 perc. Hétméteresek: 6/6, ill. 6/6.

A mérkőzés elején a vendégek szereztek minimális előnyt, azonban a félidő közepére előbb kiegyenlített, majd a vezetést is sikerült átvennie a debreceni alakulatnak. A játékrész második fele váltott vezetés mellett alakult,a szünetig 10 találatig jutó Oláh Gábor vezetésével minimális előnnyel a vendégek térhettek pihenőre. Fordulás után mindkét alakulat stabilizálta a védekezését, így kevés találat született. Egy jó szériát kihasználva, a 40. percre 3 góllal megléptek a viharsarkiak (17-20), azonban néhány perc múltán ismét döntetlent mutatott az eredményjelző. Feszült hangulatban kezdődött meg a végjáték. A kemény csatából a szerencsésebb hazaiak kerültek ki győztesen, megfosztva ezzel a békésieket az eddigi hibátlan bajnoki teljesítményüktől.

Papp Bálint: – Fájó vereséget szenvedtünk, fontos két pontot hagytunk Debrecenben. Dolgozunk tovább, hiszen szerdán újabb bajnoki vár ránk.