Ifi és serdülő győzelem Balmazújvárosban

Vasárnap serdülő és ifjúsági csapatunk Balmazújvárosban lépett pályára. Mindkét csapat 28 lőtt góllal hozta ela  két pontot.

Nehezen indult az ifjúsági mérkőzés, majd az 5. percben szültetett meg  a meccs első találata, még hozzá a békési oldalon. Ezután belelendült csapatunka  gól gyártásba és a 8. percben már 0-5-re vezetett csapatunk. Az első hazai gól majd csak ezután született meg. Kicsit beragadt a félidő második felében csapatunk, így a hazaiak faragtak hátrányukból, az első 30 perc elteltével 13-14-es eredménnyel mentek pihenőre a csapatok. A második játékrészbe ismét jól szálltak vissza a srácok és egyből 4 gólos előnyre tettek szert. A második játékrészben már nem hagytak esélyt a hazaiaknak, így végül 19-28-as győzelemmel hozták el a két pontot. 

Balmazújvárosi KK - Békés-Drén KC 19-28 (13-14)
Békés: Ásós M. 5, Bátky B., Csige N. 1, Kádas B., Kohlrusz L. 4, Vass E., Baranyai M., Pál Sz., Takács Sz., Bátky P. 1, Szabó P. 1, Kovács L., Kiss R. 7, Kecskés B. 7, Dénes Á. 2, Pankotai B. Edző: Gazsó Gy.
Balmaz legjobb dobói: Bodnár M. 7, Rázsi A. 7.
Kiállítások: 6 perc, ill. 8 perc. Hétméteresek: 4/4, ill. 3/2

A serdülő mérkőzés lendületesebben kezdődött, egymás után, felváltva estek a gólok mindkét oldalon a 10. percig, majd a folytatásban sorra kihasználta a hazai csapat hibáit a békési alakulat, így a félidő végére 10-16-os előnnyel sikerült pihenőre menni. A folytatásban nem tudott nagyobb ellenállást mutatni a Balmazújváros, így végül 18-28-as eredménnyel sikerült elhozni a két pontot.

Balmazújvárosi KK - Békés-Drén KC 18-28 (10-16)
Békés: Borbély I., György O. 3, Szabó Á. 10, Kovács D. 3, Berta Á. 1, Kovács L. 5, Gyepes N. 3, Ádám G., Kóta K., Kiss A., Rácz N., Somoskövi, Sztancsik M., Vidovenyecz B., Varga I., Balogh B. 3. Edző: Jámbor-Kardos V.
Balmaz legjobb dobói: Nagy Sz. 4, Rácz M. 4.
Kiállítások: 4 perc, ill. 10 perc. Hétméteresek: 0/0, ill. 1/1

- A kitűzött céljainkat csak korlátozottan tudtunk megvalósítani, de volt két 10-12 perces jó periódusunk, ami örömteli. A védekezésünkben új taktikai elemeket is gyakoroltunk, sikeresen. Örömteli hogy mérkőzésről mérkőzésre jól teljesítenek a játékosok. - nyilatkozta Jámbor-Kardos Viktor.