Fölényes Győzelem Lajosmizsén

Nagyon könnyen vette a bajnokság 6. fordulójára kisorsolt mérkőzését a Békés-Drén KC NB I B-s férfi kézilabdacsapata. Papp Bálint alakulata Lajosmizsén aratott rajt-cél győzelmet, miközben már 18(!) góllal is vezetett, s ennek hatására őrzi vezető pozícióját a Keleti csoportban.

Mizse KC–Békés-Drén KC 25–36 (7–21)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Lajosmizse, 100 néző. Vezette: Medve, Tarnavölgyi.
Békés: PAJKÓ – KISS R. 7, Hajdú 3, Morva 3, SZÉKELY 6, OLÁH 6 (3), Gidai 2. Csere: Domokos, Takács (kapusok), FEDOR 6, Martonosi 1, Sebestyén 1, Gazsó, Bátky 1, Kecskés, Szabó P. Edző: Papp Bálint.
A Lajosmizse legjobb góldobói: Vancsics 6 (2), Benke 4, Szórád 4, Zsolnai 4.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc + Morva kizárva. Hétméteresek: 4/2, ill. 3/3.

A találkozó elejétől kitűnt a sebességbeli eltérés a csapatok között: a Békés szinte állva hagyta ellenfelét, így a 19. percben már 10 gól volt a két fél közötti különbség (4–14). Mindez a folytatásra is kihatással volt, a vendégek lendülete a továbbiakban sem hagyott alább.
A szünet után is folytatta lendületes játékát a viharsarki alakulat, amely a 45. percben már 18 találattal járt előrébb. A találkozó utolsó negyedórájában mindenki lehetőséget kapott a látogatóknál, így a házigazdák valamelyest kozmetikázni tudtak a megmutatkozó osztálykülönbségen.
Papp Bálint: – Negyvenöt percen keresztül kiválóan kézilabdáztunk, majd a fiatalok is lehetőséget kaptak. Örülök annak, hogy idegenben is magabiztos győzelmet arattunk.

Gratulálunk csapatunknak!