Negyedév értékelés Papp Bálinttal

Felnőtt csapatunk remekül vette az akadályokat a bajnokság első felében. Három nehéz mérkőzéssel kezdődött a szezon, sikerült hatból hat ponttal zárni, ami igen csak bravúros teljestmény. Jelenleg a tabella élén áll a Békés-Drén KC 6 mérkőzésből 5 győzelemmel és 1 vereséggel. Sajnos több sérülés is hátráltatja a csapatot, de igy is dicséret illeti a csapatot.

Papp Bálint edzőt kérdeztük az elmúlt hónapokról:

- Hogyan értékeled a csapat eddigi szereplését?
- Összességében elégedettéggel tölt elmindenkit az eredményességünk, mivel ott vagyunk a bajnokság elején. Nehéz sorsolást kaptunk az elejére, de megcsináltuk, szép teljesitmény volt a 3/3-as mérkőzéseink. Igaz a felkészülésünk vége kissé döcögős volt, ezt tükrözték az edzőmeccsek, de sikerült élesbe a rajtra összeszednünk magunkat. Öt győzelemmel és egy vereséggel a tabella élén állunk, bár azért némi hiányérzetem van a debreceben hagyott pontokért, nyerhettünk volna. Hátráltattak minket mérkőzésről mérkőzésre kisebb-nagyobb sérülések is, de mindig jól tudták helyettesiteni egymást a srácok. Mindennek ellenére nem lehet hátradőlni, ugyan olyan elszántság, akarat és mentalitásra lesz szükségünk a folytatásban is. Ugyan ilyen csapatként kell küzdenünk tovább majd, nem szabad átmennünk az egyénieskedésbe.

- Mikorra várhatóak vissza a sérültek?
- Jókor jött a kis őszi "pihenő", kicsit tudnak regenerálódni a srácok, ketten ugye műtétre várnak, rájuk valószinűleg már idén nem számithatunk.

- Mit vársz a soron következő mérkőzésektől?
- Eddigi munkát is tisztességen elvégeztük nyár óta, azóta is menetrend szerint haladunk edzésről-edzésre. Saját játékunkat erőltetve jól sülhet el a szezon. Három hazai mérkőzésónk lesz és két idegenbeli. Itthon mindenképpen a győzelem a cél, idegenben pedig mindent meg fogunk tenni az értékes pontokért.

- Milyen végkimenetele lehet  a szezonnak? Hol telelhet majd csapatunk a tabellán a tél pihenő alatt?
- Nem akarok latolgatásba belemenni, sose szerettem. 3-4 csapat marad a bajnokság elején, ez biztos. Úgy gondolom, ha arra törekszünk, hogy a lehető legtöbb pontot be tudjuk gyűjteni, akkor nem kell a többi csapatra figyelni és számolni. Célirányosan mi csak mindig a soron következő mérkőzésre koncentrálunk.

- Gratulálunk, további sok sikert kivánunk!