Nem tett jót a szünet

Nem tett jót a hosszú bajnoki szünet a Békés-Drén KC NB I B-s férfi kézilabdacsapatának. A három hetes tét nélküli időszak kizökkentette a listavezető békési alakulatot, amely a bajnokság 7. fordulójában rossz felfogásban játszva szenvedett hazai vereséget, a középmezőnyhöz tartozó Ipoly-parti ellenfelétől.

Békés-Drén KC–Balassagyarmati KSE 29–34 (13–16)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 300 néző. Vezette: Rontó, Szanyi.
Békés: Pajkó – Kecskés 2, Hajdu 7, Székely N. 1, Morva 4, Martonosi 2, Gidai 5. Csere: Domokos, Takács (kapusok), Oláh 5 (4), Sebestyén 1, Gazsó 2, Kis R., Fedor, Bátky, Dénes. Edző: Papp Bálint.
A Balassagyarmat legjobb góldobói: Sutka 12 (5), Sándor 7, Székely K. 6.
Kiállítások: 2, illetve 16 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 6/6.

A mérkőzés első perceiben szinte minden támadást góllal zártak a csapatok és a félidő derekáig kéz a kézben haladtak előre (13. perc: 8–8). A folytatásban a békésiek védekezési hibáit kihasználva 3-4 gólos előnyre tett szert a jól támadó Balassagyarmat, amit a szünetig sikerült megtartaniuk.
A második játékrész során is stabilan tartották megszerzett előnyüket a nógrádiak (45. perc: 21–26). Ekkor már érezhető volt, hogy kisebb csodára lenne szükség ahhoz, hogy a házigazdák pontot szerezhessenek, hiszen a játékuk minősége továbbra sem érte el a korábbi találkozóik szintjét. Különösen a védekezésük mondott csődöt, így a vendégek megérdemelten szerezték meg a győzelmet.

– Védekezés és kapus teljesítmény nélkül bárki ellen nagyon nehéz nyerni, főleg ha nem működünk egységes csapatként. -  nyilatkozta Papp Bálint, edző a mérkőzés után.

Következő fordulóban, november 17.-én Székács otthonában lép pályára csapatunk.