Algyőn maradtak a pontok

Nem termett pont a békési csapatnak az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság 10. fordulója rangadóján. A viharsarki alakulatnak volt két kisebb hullámvölgye, ami a hazai pályán szereplő rutinos Algyő számára elegendőnek bizonyult a két pont megtartásához.

FKSE-Algyő–Békés-Drén KC 32–29 (16–15)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Algyő, 200 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.
Békés: Pajkó – Kiss R. 3, HAJDÚ 8, Morva 5, SZÉKELY 6, Oláh 1 (1), Gidai 1. Csere: Domokos (kapus), Sebestyén 2, Martonosi, Gazsó, Bátky 1, Dénes 1, Fedor, Ásós. Edző: Papp Bálint.
Az Algyő legjobb góldobói: John 9, Németh 7 (2).
Kiállítások: 2, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1.

A vendégek számára jól indult a találkozó, hiszen egy-két góllal rendre előrébb járt az Algyőnél. A félidő közepétől egy jó szakaszt kihasználva, átvette a vezetést a hazai együttes és a szünetig sikerült megőriznie. Ebben az időszakban mindkét oldal inkább a támadójátékban jeleskedett.
Szünet után folytatódott a nagy küzdelem, hol az egyik, hol a másik fél jutott előnyhöz. Egészen az 50. percig szorosan alakult a rangadó, ekkor a vendégek támadásban elkövetett hibáit gyors gólokkal büntette a házigazda (55. p.: 31–27), ezzel a végjátékra minden kérdés eldőlt. Veresége ellenére a békési csapat megtartotta második helyét az Algyő előtt.
 – A kevesebbet hibázó hazai csapat megérdemelten szerezte meg a győzelmet. Gratulálok hozzá! -  nyilatkozta Papp Bálint, edző.

A jövő héten hazai környezetben játsza az év utolsó mérkőzését csapatunk!
Találkozzunk december 8.-án a Békés Városi Sportcsarnokba a Kecskemét ellen.