Győzelemmel zártuk az őszt

Győzelemmel zárta az NB I B-s bajnokság őszi idényét a Békés-Drén KC kézilabdacsapata. Papp Bálint alakulata hazai környezetben nagy csatában múlta felül a szívósan küzdő Kecskemétet, ezzel a pontvadászat félidejében jelképes ezüstérmet tehet a karácsonyfa alá.


Békés-Drén KC–Kecskeméti TE-Piroska szörp 30–29 (16–14)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 250 néző. Vezette: Gadányi, Szabó T.
Békés: Pajkó 1 – Kecskés 3, HAJDÚ 4, Székely 1, Morva 1, OLÁH 9 (6), Gidai 4. Csere: Domokos, Borbély (kapusok), Martonosi, Gazsó 1, SEBESTYÉN 3, Fedor, Kis R., Bátky, DÉNES 3.
A Kecskemét legjobb góldobói: Tóth N. 6, Füstös 5, Kátai 5 (1).
Kiállítások: 14, illetve 8 perc. Hétméteresek: 7/6, ill. 5/3.

Nagy iramban kezdődött az év utolsó mérkőzése, mindkét oldalon potyogtak a találatok. A félidő közepére a lendületesebb békésiek háromgólos előnyre tettek szert (20. p.: 12-9). Ezután a Kecskemét produkált egy jobb szakaszt, amellyel sikerült ledolgoznia a hátrányát, az utolsó percek azonban a házigazdák tervei szerint alakult, így ők várhatták előnyből a második játékrészt.
Szünet után nagy adok-kapok jellemezte a játékot döntetlen körüli eredménnyel. Az utolsó negyedórához érve egy fokozattal feljebb kapcsol a Békés-Drén és fokozatosan húzott el a Kecskeméttől, így az 55. percre az addigi legnagyobb előnyt sikerült kiharcolnia (28-24). A végjátékban a vendégek utolsó rohamot nyitottak a pontszerzés érdekében, azonban a hazai csapat már nem engedte ki kezéből a két pontot jelentő kedvező eredményt. 

– Szép győzelemmel zártuk a szezont, köszönjük a szurkolóink egész éves biztatását, mindenkinek kellemes ünnepeket kívánunk. -  nyilatkozta Papp Bálint, edző.

Gratulálunk a csapatnak!