Küzdelmes edzőmérkőzés a Vác ellen

Harmadik idei tesztmeccsért játszotta pénteken este a Békés-Drén KC NB I B-s férfi kézilabdacsapata, amely a Nyugati csoport éllovasát látta vendégül. A Skaliczki László által irányított Duna-parti alakulat a második félidőben már 7 góllal is vezetett, végül azonban csak minimális különbséggel nyert.

Békés-Drén KC–Váci KSE 25–26 (10–14)
Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 100 néző. Vezette: Paska, Vastag.
Békés: Borbély – Kecskés 1, Sebestyén 2, Morva 1, Székely, Oláh 5, Fedor 1. Csere: Domokos (kapus), Hajdú 6, Bátky P. 3, Gazsó 2, Martonosi 1, Ásós 2 (2), Csige 1. Edző: Papp Bálint.
A Vác legjobb góldobói: Nagy N. 7 (3), Miklian 4, Kállai 4.
Kiállítások: 6, ill. 0 perc +1 kizárás Molpert. Hétméteresek: 3/2, ill. 4/3.

A hazai csapat kezdte jobban a mérkőzést, 10 pernyi játék után 6–3-as előnyre tett szert. A folytatásban azonban nagyot változott a meccs képe: a békésiek támadásban elkövetett hibáit gyors indításokkal büntették a váciak, akik a félidő végére négygólos előnyre tettek szert.
Szünet után is a vendégek akarata érvényesült, ennek eredményeként a félidő közepén már 7 találattal jártak előrébb. Hosszú hajrát indítottak a házigazdák, azonban a szorosan alakuló végjátékból a Duna-partiak jöttek ki jobban.

Papp Bálint: – Gratulálok a váciaknak, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést! Mindkét félidőben volt egy-egy olyan szakaszunk, amelyből a jövőben építkezni tudunk.