10 fővel utaztunk Debrecenbe edzőmeccsre

Kedden este Debrecenben tesztelt a Békés-Drén KC férfi kézilabdacsapata. Papp Bálint alakulata odahaza 10 góllal egyszer már legyőzte a ligában is konkurens egyetemistákat, a visszavágón azonban tartalékosan elmaradt a siker.

Debreceni EAC–Békés-Drén KC 23–22 (10–11)
Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés. Debrecen, 50 néző. Vezette: Fibec, Herdák.
Békés: Domokos – Kecskés 1, Sebestyén 1, Morva 5, Székely 1, Martonosi 3, Fedor 4. Csere: Hajdú 3, Oláh 3 (2), Gazsó 1.
A Debrecen legjobb góldobói: Biró 6, Fülöp 4 (1), Illés 4 (1).
Kiállítások: 4, ill. 6 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2.

A békésiek ifi csapata párhuzamosan bajnokit játszott Szegeden, illetve négy sérültjük is akad, ezért csak egy kapussal és kilenc mezőnyemberrel léptek pályára Debrecenben.
A gondok ellenére stabilan kezdtek, fegyelmezett védekezéssel és jó kapus teljesítménnyel 3-4 góllal is vezetek. A félidő végén pár eladott labdából könnyű gólokat kaptak, és visszajött a meccsbe a DEAC. Szünet után is sikerült meglépniük a vendégeknek, később azonban ismét becsúszott egy-egy hiba. Az utolsó negyedórára viszont pontatlanokká, fejben dekoncentrálttá váltak, ezt kihasználva utolérte őket a lelkes egyetemi csapat, amely két másodperccel a vége előtt szerezte meg a győztes találatot, egy a sáncon megpattanó labdából.

 – A védekezésünkkel elégedettek lehetünk, bár azért akad még javítanivalónk. A támadójátékunk sajnos lassú és statikus volt, ezen feltétlenül gyorsítanunk kell ahhoz, hogy a bajnokságban eredményesek lehessünk. - nyilatkozta Papp Bálint, edző.

Következő felkészülési mérkőzést pénteken a Kecskemét otthonában játsza a csapat.