Ózdon maradtak a pontok

Nem termett pont az ózdi katlanban a békési kézilabdázók számára. Az NB I B-s férfi pontvadászat 16. körében 5 gólos vereséget szenvedett a viharsarki alakulat, amely ezzel a második helyét is elvesztette a tabellán a PLER együttesével szemben.

ÓAM-Ózdi KC–Békés-Drén KC 2722 (1312)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Ózd, 400 néző. Vezette: Szakállas, Varasdi.
Békés: Domokos – Kecskés 3, Hajdú 7, Székely 1, Morva 1, Oláh 3 (2), Megyeri 1. Csere: Takács, Pajkó, Borbély (kapusok), Fedor 2, Bátky P., Martonosi 2Sebestyén 1, Gazsó 1. Edző: Papp Bálint. 
Az Ózd legjobb góldobói: Stáb 6, Pánczél 6 (2).
Kiállítások: 6 perc + Herceg kizárva, ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/4, ill. 4/2.

mérkőzés elején felváltva estek a találatok, rendre a vendégek vezettek minimális különbséggel. A félidő közepén egy jobb szériáét kihasználva az ózdiak átvették a vezetést, amit a szünetig már nem is adtak ki a kezükből. A második játékrész elejét nagy lendülettel kezdte a hazai együttes, ekkor szinte minden támadásából gólt lőve a 37. percre 4 gólos vezetésre tett szert (18–14). A támadásban kihagyott helyzetek miatt a folytatásban nem tudta csökkenteni hátrányát a Békés, sőt az 51. percre kialakult az addigi legnagyobb különbség a felek között (24–17). A végjáték ezúttal nem hozott izgalmakat, már csak kozmetikázni tudta valamelyest az eredményt a vendégcsapat.

Papp Bálint: – Gyenge helyzetkihasználásunk megbosszulta magát, ebből adódóan sajnos sima vereséget szenvedtünk.

A héten a Lajosmizse csapatát fogadjuk március 23.-án 18 órától a Békés Városi Sportcsarnokban.