Vereség az Algyőtől

Az Algyő elleni szombati találkozóval búcsúzott közönségétől erre a bajnoki évre a Békés-Drén KC NB I B-s férfi kézilabdacsapata. A rangadó szoros meccset és vendégsikert hozott, ezzel a hazaiak számára szertefoszlott az éremszerzés utolsó esélye is.

Békés-Drén KC–FKSE-Algyő 24–27 (14–13)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 250 néző. Vezette: Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor.
Békés: PAJKÓ – Kecskés, Sebestyén, Morva 3, SZÉKELY 4, Oláh 7 (1), Megyeri 1. Csere: Domokos, Borbély (kapusok), BÁTKY P. 4, Hajdú 2, Fedor, Dénes 1, Kiss R. 1, Gazsó 1, Kovács L. Edző: Papp Bálint. 
Az Algyő legjobb góldobói: Németh 7 (1), John 5.
Kiállítások: 10 perc + Hajdú kizárva, illetve 4 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 3/1.

A házigazdáknak legalább 4 gólos győzelmet kellett volna aratniuk a harmadik helyezett Algyő ellen, hogy az utolsó fordulóra maradhasson esélyük felkapaszkodni a dobogóra. 
Kissé túlfűtött hangulatban indult a találkozó, egyik fél sem ment a szomszédba némi keménységért. Negyedórányi kiegyenlített játék után gyors találatokkal ellépett a hazai gárda (22. p.: 13–9). A folytatásban a két emberelőnyös helyzetét jól kihasználó Tisza-partiak minimálisra csökkentették a különbséget.
Szünet után is szorosan alakult az eredmény, hol az egyik., hol a másik csapat vezetett minimális különbséggel. A meccs hajrájához is döntetlennel érkeztek a felek (52. p.: 22–22). Nüánszok döntötték el a finist: a helyzeteit jobb százalékban értékesítő látogatóknak végül mindkét pontot sikerült begyűjteniük. A békési együttes jövő pénteken Kecskeméten zárja az évet.

Papp Bálint: – Az algyőiek pontosabb játékot nyújtottak a végjátékban, ezzel tudtak fölénk kerekedni. Gratulálok nekik a bronzérem megszerzéséhez!