Remek hangulatú Békés Kupa

Hétvégén került megrendezésre a Békés-Kupa a Békés Városi Sportcsarnokban az U12-es korosztálynak. A hétvégi torna megkoronázta a 2018/2019-es bajnokság végét. A gyerekek örömére érmeket és serleget osztottak a rendezvény végén helyezések alapján, mivel jelenleg a korosztályos bajnokságban nincsennek érmes díjazások.

Remekül zajlott le a nap, rengeteg szülő látogatott ki a mérkőzésekre, mind helyiek, mind a vendég csapatoktól. Csapatunk kezdte a napot, a Tiszaföldvár ellen, jó hangulatú nyitó mérkőzés volt, kicsit fáradtan kezdtek bele a csapatok, de a végére felébredt mindenki és egy 14-24-es győzelemmel zárták a srácok. A következő meccset a Balmazújváros ellen játszották a fiúk, egy szoros első félidő után, a második játékrészben tovább folyt a küzdelem, melyből sikerült egy nagyobb előnyre szert tenni, ami végül 5 gólos győzelmet hozott. A mindent eldöntő utolsó mérkőzésen, a Pick Szeged csapatával küzdött meg csapatunk. Végig egy nagyon harcos, mindkét oldalon nagyon győzni akaró csapat játékát láhattuk, amiből a félidőre 10-7-es előnnyel jöttek ki a srácok. Azonban a tiszapartiak nem adták fel és tovább küzdöttek a második játékrészben, viszont a Békésnek sikerült itthon tartani a torna győztes serlegét.

Végeredmény:
1. Békés-Drén KC
2. Pick Szeged
3. Balmazújváros
4. Tiszaföldvár SE

Különdíjasok:
A torna gólkirálya: Juhász-Tóth Zalán (Tiszaföldvár)
A torna legjobb játékosa: Kis Bendegúz (Pick Szeged)
A torna legjobb kapusa: Gyurovszki Márk (Békés)

- Jó hangulatú tornát sikerült megrendezni a hétvégén, remek mérkőzéseket láthattak a kilátogató nézők. A mi szemszögünkből az első mérkőzés kicsit döcögősen indult, de a végére belelendültek a fiúk, a következő mérkőzésen is hullámzó teljesítményt mutattunk, de szerencsére mind végig felfelé emelkedett a teljesítménye a gyerekeknek, melyet az utolsó mérkőzésen végig nagyszerű játékkal mutattak meg. Ez volt a szezon utolsó megmérettetése, most már megkezdődött a nyári pihenő. Köszönöm mindenkinek az egész éves munkát. Hajrá Békés! - nyilatkozta Tar Bence, edző.