Morva hosszabbított

Morva Zoltán, irányítónk tavaly nyáron érkezett a Békési FKC-hoz, az Orosházi FKSE csapatától. Zoli mérkőzésről-mérkőzésre menetelt csapatunkkal, sikerült a szezont sérülés nélkül zárnia. Gólokkal és remek játékszervezéssel erősítette a bajnokságban csapatunkat. 

A tárgyalások folyamán, sikerült megállapodnia Polgár Zoltánnal a következő bajnoki évről is, így szerződést hosszabbított. Kicsit az eltelt időszakról és a jövőről beszélgettünk Zolival:

- Hogyan értékeled az eltelt bajnokságot?
-  Ahogy vártuk több csapat is nagyon megerősödött Keleten, senki ellen nem lehetett félgőzzel pályára lépni, mert akkor az megbosszulta magát. Voltak olyan meglepő eredmények amiket talán nem vártunk volna, ez is azt mutatja hogy nincs nagy különbség a csapatok között. Békési részről azt gondolom az 5. hely ha az egész évet nézzük akkor a helyünkön vagyunk, egy nagyon jó első félévet produkáltunk, de sajnos a tavaszi meccseken hiányoztak a sérült játékosaink, kevesebb cserelehetőségünk volt, így becsúsztak nem várt vereségek is.

- Hogy érezted magad a csapatban az eltelt évben?
-Remek csapatunk van, a hangulat csapaton belül egészen kiváló, úgy érzem remek helyre kerültem. Amiért békésre igazoltam, azt maximálisan megkaptam, rengeteg játéklehetőség, és úgy érzem egy stabil, jó játékkal tudtam segíteni a csapatnak, még ha néha be is csúszott egy-egy gyengébb periódus is.

- Minek köszönhető, hogy szerződést hosszabbítottál?
- Jól érzem magam békésen, minden adott ahhoz hogy nagyszerű eredményeket érjünk el, a hazai meccseken a szurkolok fantasztikusak, érzem a bizalmat az edző részéről, így nem volt kérdés, hogy ha lesz rá lehetőségem akkor maradok.

- Amint látni lehet az átigazolás hireket, mit látsz a következő szezonra?
-  Ami biztos, hogy még erősebb lesz az nb1b keleti csoportja, azt még nem lehet tudni orosházával mi lesz, de ha vállalják az nb1et akkor is marad minimum 4-5 olyan csapat akik azonos erősségűek, és a bajnoki címre törhetnek. Nagyon izgalmas lesz a jövő évi szezon is.

- Jó pihenést kívánunk és sikeres felkészülést!