Oláh: Két hete dolgozunk

A Békési FKC a hamardik heti munkáját kezdte meg tegnap. Napi két foglalkozásokkal, részletesen felépített menetrend szerint dolgozik a csapat Papp Bálint vezetésével.

Újult erővel tértek vissza a fiatalok is a munkába, akik az előző szezonból valamilyen sérülést hoztak magukkal. Ez edzéseket remek rehabilitációs uszoda programmal, illetve idén is részt vesz mindenki a Sanitasban hetente egy edzésen. A csapat rangidős játékosával, Oláh Gáborral beszélgettünk egy kicsit az eltelt két hétről:

- Anno, mikor visszigazoltál Békésre, azt mondtad hosszú távra tervezel itt Békésen és ahogy látjuk erre a szezonra is maradtál és további gólokkal erősíted a csapatot a 2019/2020-as bajnokságban is?!
- Igen hosszú távra terveztem, fogalmazhatunk úgy, hogy haza tértem. Itt van a családom is, a csapattal is minden rendben van. Így mondatjuk azt, hogy itt a helyem Békésen.

- Kicsit visszetekintve az eltelt szezonra hogyan értékeled a májusban lezárult bajnokságot?
- Felemás érzésekkel gondolok az eltelt szezonra. Voltak nagyon jó, nagyon erős meccseink, de sokszor kicsi apró hibák miatt buktunk el. A sérülés hullám, ami elindult az ősszel a csapatnál, az eléggé megterhelő volt. Próbáltunk meccsről meccsre ugyanúgy menni a többiek nélkül, de ez nem mindig sikerült, úgy ahogy kellett volna.

- Hogyan telt a felkészülés első két hete?
- Személy szerint én a délutáni edzéseken veszek részt, mivel dolgozom is. De a csapat 90%-a napi két foglalkozással készül. Bálint felépített egy teljesen kidolgozott edzés rendszert erre a felkészülési időszakra is. Lelkesen végzi mindenki a ráváró feladatokat és szeretnénk egy nagyon jó felkészülést zárni, amit majd eredményes bajnokság követ.

- Ha már ennyire előre szaladtál, egy kis latolgatásba nézzünk bele. Hogyan látod a többi csapatot az átigazolások alapján?
- Igazándiból erős mezőny várható idén is ez biztos. Változások mentek végbe a csapatoknál nyáron. Mi fiatalodtunk megint, azon vagyunk, hogy minél jobban összeszokjon a csapat, rengeteg formációra van lehetőségünk a jelenlegi játékos állományukkal. Egyben bizok, hogy idén sérülésmentesen megússzuk a bajnokságot és akkor már nagy problémánk nem lehet.

- További jó munkát kívánunk!