Túl vagyunk az első felkészülési mérkőzésen

Győzelemmel kezdte az új bajnoki évet az új néven szereplő békési férfi kézilabdacsapat. Papp Bálint alakulata az NB I B-s bajnokságban konkurensnek számító Balmazújváros ellen nyerte meg az első felkészülési találkozóját pétek délután.

Optimum Solar-Békési FKC - Balmazújvárosi KK 30–22 (16–9)
Felkészülési férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 200 néző. Vezette: Paska Dániel, Vastag Sámuel.
Békés: Pajkó – Csuka 4, Haszilló 2 (1), Morva 3, Székely 5, Oláh 5 (3), Megyeri 4. Csere: Takács, Borbély (kapusok), Kecskés 1, Boda 1, Dénes 2, Ferenczi, Fedor 3, Gál A., Bátky P. 4, Kiss R. 1, Kovács L.  
A Balmazújváros legjobb góldobói: Teleki 5, Bécsi 4, Vízler 4 (1).

Az első perctől kezdve a hazai dominálták a játékot, gyors indításokból szerezték góljaik többségét és megnyugtató előnnyel térhettek pihenőre. A második félidő elején néhány perc leforgása alatt 3 gólra felzárkózott a balmazi gárda és ez a különbség állandósult is a játékrész derekáig. Az utolsó negyedórára ritmust váltottak a békésiek és magabiztos győzelmet arattak. A kapuban mindhárom kapus jó formát hozott, nagyon jó megoldásokat is láthattunk, illetve több technikai hiba is esett. De augusztus 16.-án pénteken 18 órától Liga kupa mérkőzést játszik már csapatunk a Cegléd együttese ellen a Békés Városi Sportcsarnokban.

– A helyzetkihasználáson mindenképpen javítani kell, de az út elején járunk még. Három hete edz a csapat, első edzőmeccsnek betudhatjuk a mai találkozót. Összességében jól szerepelt a csapat, dolgozunk tovább. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez! - nyilatkozta Papp Bálint, edző.