Remek II. hely Smederevon

U15-ös csapatunk július közepén kezdte meg a felkészülést a 2019/2020-as bajnokságra. Remek lehetőségként tervezte be Kádas László, edző a tornát a bő egy hónap munkájának megkoronázására. 

A csoport mérkőzéseket az orosz Krasznodar ellen játszották a srácok, kezdésnek egy végig szoros, de annál fontosabb 19-18-as győzelemmel sikerült nyitni. A második csoport meccs se volt könnyebb, ha Belgrád együttese ellen, az arányaiba hazai pályán játszó szerbek végig küzdöttek, de sikerült 1-18-as arányban békési győzelemmel zárni a találkozót. Az utolsó kör meccsét nem más, mint a PSG utánpótlás csapata ellen vivták meg a fiúk. Egy végig nagyon szoros 16-16-os döntetlennel záruló meccset láthattak a helyszínre kilátogató szülők. Első helyen sikerült zárni a csoportot, így a keresztjátékban az Izola (szlovén) csapatával küzdöttek a srácok a legjobb négy közé jutásért. Sikerült is, így ezt követően az elődöntőben ismételten a belgrádi csapattal kerültek szembe a srácok. Hála istennek sikerült az előző találkozó hibáiból tanulni és nagy előnnyel 25-12-es eredménnyel menetelt be Kádas László csapata a döntőbe.
A döntőben magyar párbaj következett, ugyanis a másik ágról, az FTC játszotta be magát. A tisztes magyar döntőben jobbnak bizonyult most az FTC, így csapatunk a második helyen zárta a tornát.

A képekből ítélve remekül érezték magukat a srácok, mind a pályán belül és kívül is. Volt lehetőség a környéken szétnézniük is a csapatoknak. 

A csapat tagjai: Szabó Péter, Nagy Zétény, Vidovenyecz Máté, Nagy Gáspár László, Kovács Vendel, Sajben Soma, Halasi Erik, Ruzsányi Bence, Markóczy Marcell, , Gazsó Péter, Papp Alexander, Braun József, Révész Áron, Petrus LEvente, Szelezsán Zsombor, Szabó Gergő.

- A nyári felkészülésünket július 15-én kezdtük. A célunk az volt, napi két edzéssel megfelelően fel tudjunk készülni a szeptember 14-én kezdődő -első osztályú- korosztályos bajnokságra . Őt hét kemény munka következett, ahol nem csak a feladatokkal hanem az óriási hőséggel is meg kellett küzdeniük a srácoknak. Volt aki feladta, de a többség kitartott, és végig csinálta. Az első ciklus zárásaként terveztem be a Szerbiai Smederovoban megrendezésre kerülő nemzetközi tornát. A cél itt a mérés volt, le kellett tesztelnünk, hogy hol tartunk. Ehhez nagyszerű lehetőséget biztosított ez a kupa, hiszen neves európahírű klubok utánpótlásai vettek rajta részt. Első mérkőzésünket a Krasznodar(orosz) régió válogatottja ellen játszottuk. Egy nagyon kiélezett mérkőzésen 19:18 arányban nyertünk. A komfortzónánkból kilépve , a megszokottól több hibával is behúztuk a meccset. A második mérkőzésünket a Partizan Beograd ellen játszottuk, -ahol hasonlóan az első meccshez-komoly pszichés teher alatt is, jó döntéseket tudtunk hozni. Ezt a mérkőzést 20: 19-re nyertük. Ezután következett a nagy hírű Paris SG. Nem is lehetett volna az izgalmakat növelni, hisz az egyenlítő gólt az utolsó másodpercben lőttük. Vita volt, hogy időn belül volt-e, de egy rendkívül sportszerű, korrekt döntéssel megadták a gólunkat, így az eredmény 16:16. Ezzel az eredménnyel csoportelsők lettünk, így a másik csoport negyedik helyén végző Izola csapatával kellett megküzdenünk a négy közé kerüléshez. Magabiztos játékkal, győztük le őket és jutottunk tovább a négybe. Ismét a Beograd következett- akiket a csoportban egy góllal hatalmas csatában győztünk le- most sima 25:12 lett a végeredmény. A játék minden elemében feléjük nőttünk, míg ők elfáradtak mi szépen kilazultunk és átfutottunk rajtuk. A döntőben a FTC lett az ellenfelünk. Azt kértem a fiúktól , hogy élvezzük ki minden percét a játéknak, ne foglalkozzanak az eredménnyel, képviseljük méltó módon a magyar kézilabdát, Békést. A jobb erőkből álló ellenfelünk 16: 10-re nyert, de nem vallottunk szégyent és a csapat minden játékosa kivette a részét a munkából. Mindenképpen a tornához tartozik , hogy ide is elkísértek bennünket a szülők, akik fergeteges, sportszerű buzdítással segítették csapatunkat. A célt elértük, felkészültségünknek megfelelő ellenfelek ellen gyakorolhattunk, így reális képet kaptunk arról, hogy hol tartunk. Hajrá BÉKÉS. - nyilatkozta Kádaas László