Serdülő győzelem, ifi döntetlen Kecskeméten

Megkezdődött az ifjúsági és serdülő csapatok I. osztályában a versenyeztetés a hétvégén. Kecskeméten léptek pályára az I. fordulóban utánpótlás csapataink.

Ifúsági csapatunk jól kezdte a mérkőzést, azonban a félidő közepén a hazai pályán játszó KTE 5-0-ás etappal előnyre tett szert. Jámbor-Kardos, edző ekkor időt kért, rendezték a sorokat és sikerült a félidő végére 12-10-re ledolgozni a hátrányukat. A második játékrészbe lendülettel érkezett vissza a csapat, nagyot küzdöttek a gólokért, így végül örömre szolgált az igazságos 22-22-es döntetlen.

KTE-Piroska Szörp - Optimum Solar - Békési FKC 22 - 22 (12-10)
Békés: Kohlrusz L. 3, Kovács L. 3, Csige N. 4, Bátky B. 3, Dénes Á. 5, György O. 1, Ádám G., Baji G. 1, Berta Á., Kádas B., Pankotai B., Dobra D. 2, Kiss A., Somoskövi G., Kóti K., Kovács D.
Kecskemét legjobb dobói: Francia 4.

- A mérkőzés során egy pillanatig nem adtuk fel, ezért is vagyunk nagyon boldogak ezzel az egy ponttal, egy nehéz idegenbeli mérkőzés után. Ilyen küzdésre és pontosabb játékra lesz majd szükség a továbbiakban. Hajrá Békés! Hajrá BFKC! - nyilatkozta Jámbor-Kardos Viktor, edző.

Serdülő csapat nagy lendülettel vágott a mérkőzésbe, így perceken belül 2-8-at mutatott az eredményjelző. A hazaiak időkéréssel próbálták megtörni a békési lendületet, ami arra volt jó, hogy nagyobb előnyt ne szerezzenek a srácok, így a félidő végére 9-16-os előnnyel mentek pihenni a srácok. A második játékrészben több hiba is becsúszott, ettől a teljesen újonnan felépítette csapattól, de sikerült begyűjteni az első győzelmet ígyis Kecskeméten.

KTE-Piroska Szörp - Optimum Solar - Békési FKC 17 - 25 (9-16)
Békés: Fejes J., Markóczy M., Nyakó S., Szántó Z. 2, Hegedűs F., Kánor A. 5, Molnár I. 1, Takács O., Balogh B. 3, Kóta K. 1, Kovács D. 2, Szabó Á. 3, Kóta K. 3, Tóth T., Novák Zs. 5.
Kecskemét legjobb dobói: Deák M. 7.

- Sok hibánk van még, és lesz is biztosan. Egy új csapat egy új korosztályba lépő évfolyam építésébe kezdtünk bele nyáron. Ennél komolyabb mérkőzéseken is képesek leszünk jól szerepleni. Gratulálok minden pályára lépő játékosnak a győzelemhez. - nyilatkozta Jámbor-Kardos Viktor, edző.