MK: A Kecskemét jutott tovább otthon

Kiesett a Magyar Kupában az Optimum-Solar Békési FKC férfi kézilabdacsapata. A viharsarki alakulat a bajnokságban is rivális Kecskemét otthonában maradt alul egyetlen góllal.

Kecskemét Piroskaszörp–Optimum Solar-Békési FKC 28–27 (15–12)
Magyar Kupa férfi kézilabda-mérkőzés. Kecskemét, 450 néző. Vezette: Földesi, Halász.
Békés: Pajkó – Csuka, Haszilló 4 (1), MORVA 7 (3), Kiss R., FERENCZI 5, Megyeri. Csere: Takács 1 (kapus), GÁL 4, Fedor 3, Bátky P., Székely 2, Boda, Kecskés 1, Dénes. Edző: Papp Bálint. 
A Kecskemét legjobb góldobói: dr. Bíró 8 (3), Csordás 6.
Kiállítások: 12, illetve 10 perc. Hétméteresek: 5/3, ill. 4/4.

A találkozó kezdeti szakasza kiegyenlített játékot hozott, a hazaiak góljaira rendere érkezett a válasz a vendégek részéről. A félidő közepén egy jó szakaszt kihasználva háromgólos előnyre tett szert a Kecskemét, amit a szünetig sikerrel őrzött meg. A második játékrész elején mintha az öltözőjükben ragadtak volna a vendégek, néhány perc elteltével már 6 gólos volt a differencia a csapatok között. A folytatásra rendezték soraikat a békésiek, és a félidő közepére lefelezték a különbséget. Ez a lendület a továbbiakban is kitartott, így az 55. percben az egyenlítést is összehozták. A rutinos Bíró vezérletével azonban a hazaiak újítani tudtak, és minimális különbséggel megnyerték a mérkőzést, ezzel a sorozat második fordulójába jutottak.

 – Jó erőkből álló Kecskeméttel játszottunk. Sajnos a második félidő elején túl nagy előnyt adtunk ellenfelünknek, így most nem maradt más tisztem, csak gratulálni a továbbjutásukhoz! - nyilatkozta Papp Bálint.