Serdülő győzelem, ifi vereség a FTC ellen

Szombaton utánpótlás csapataink az I. osztályban az FTC együttesét fogadta. Mindkét mérkőzés izgalmakat hozott, serdülőink győzedelmeskedtek, míg az ifjúságiak alul maradtak a fővárosiakkal szemben.

Ifjúsági csapatunk kezdte a napot az FTC ellen, sajnos már az első percekben kicsit beragadtak a srácok, így perceken belül 2-5-öt mutatott az eredményjelző. Jámbor-Kardos ekkor időt kért, rendezték soraikat és sikerült a 14. percre 8-8-as egálra javítani a meccs állását. Ezt követően váltva estek a gólok, amiből végül a félidő végére jobban jöttek ki a fővárosiak, így 15-17-es eredmény mellett mentek pihenőre a csapatok. A második játékrészben bent maradtunk az öltözőben sajnos, ellenfelünk 15-23-ra korrektúrázta az eredményt. A pontatlanságokat kihasználtam előnyre tett szert a csapat, amit már csak kozmetikázni tudtak a srácok. 

Optimum Solar-Békés FKC - FTC 26 - 35 (15-17)
Békés:
Pankotai B., Somoskövi G., Balogh B., Kohlrusz L. 7, Csige N. 7, Bátky B. 7, György O., Ádám G. 1, Berta Á. 1, Kádas B. 2, Dobrai 1, Kiss, Kóti K., Kovács D., Varga,  Rusznák.
FTC legjpbbo dobói: Lukács P. 10.

- Jó mérkőzést játszottunk, a második félidő első 10 percében nőtt meg a különbség sajnos. Ott volt 3-4 helyzet ahol rossz döntéseket hoztunk. Gratulálok a csapatom minden tagjának, és neves ellenfelünknek is! - nyilatkozta Jámbor-Kardos Viktor, edző.

Serdülő csapatunk is beragadt az első percekben, azonban utána megtalálták a gólgyártó kezüket a srácok és a 10. percben már 6-5-re vezettek. A folytatásban rendre egy-egy gól volt a két csapat között, amiből jobban jött ki csapatunk és sikerült két gólos előnnyel menniük a szünetre. A második játékrészben tovább folytatódott a nagy küzdelem a pályán, mindkét csapat óriásit harcolt a pontokért, a félidő közepén kiegyenlített az FTC, azonban perceken belül ismét itthon volt az előny. Végül sikerült 3 gólos győzelmet aratni a fővárosiak felett és begyűjteni az újabb két pontot serdülő csapatunknak.

Optimum Solar-Békés FKC - FTC 25 - 22 (13-11)
Békés:
 Fejes, Markóczy, Nyakó, Szántó 4, Kántor A. 5, Molnár I., Kóta K., Szabó Á. 2, Tóth T., Novák 4, Juhász Á., Ruzsányi 2, Rusznák 2, Kóti K. 5, Kovács D., Balogh B. 1.
FTC legjpbbo dobói: Csordás 6.

- Nekünk vasárnap máshogy kelt fel a nap! Gratulálok minden játékosomnak, kezdjük érteni hogy mit is jelent Békésen kézilabdázni! -  nyilatkozta Jámbor-Kardos Viktor, edző.