U15: Négyből négy pontot szereztek hétvégén

U15-ös csapatunk a hétvégén Balmazújvárosba utazott az I. forduló mérkőzéseinek lejátszására. Remekül vették az akadályokat a srácok, sikerült két győzelemmel zárni a napot.

A Pick Szeged utánpótlás csapatával kezdték a napot a srácok. Felvátlva estek a gólok, jó kis hajtós mérkőzést láthattak a helyszínre kilátógatok. A félidő végére 11-10-es egy gólos előnnyel mentek pihenőre a csapatok. A folytatásba jobban jöttek vissza a srácok és sikerült 4 góllal ellépniük a tiszapartiaktól. A mérkőzés hátralevő részében már csak kozmetikázni próbálta az eredményt a Pick Szeged, ami azonban nem sikerült, mivel 24-19-es győzelemmel szerezte meg első két pontját csapatunk. 
Optimum Solar-BFKC - Pick Szeged 24-19 (11-10)
Békés: 
Braun J. 1, Gazsó P. 3, Papp A., Kovács V. 1, Markóczy, Nagy Z. 1, Nagy-Gáspár, Petrus 2, Révész 1, Ruzsányi 4, Sajben 1, Szabó G. 2, Szelezsán 1, Vidovenyecz 7.
Szeged legjobb dobói: Habuczki T. 7.

A nap másik mérkőzését a Nyíregyháza csapata ellen játszották a srácok. Lendületesen indult a meccs, perceken belül 0-4-et mutatott az erdeményjelző. Időkéréssel rendezte sorait a nyírsági csapat, amivel sikerült a félidő végére 5-8-ra javítaniuk az állást. A második játékrészbe szintén jó sebességgel robbant be csapatunk, amivel növelni tudták még előnyüket és meg is tartottak a találkozó végéig.

Nyíregyháza - Optimum Solar-BFKC 14-22 (5-8)
Békés: 
Braun J., Gazsó P. 5, Papp A., Kovács V. 1, Markóczy, Nagy Z. 1, Nagy-Gáspár, Petrus 3, Révész 1, Ruzsányi 4, Sajben 1, Szabó G., Szelezsán, Vidovenyecz 3.
Nyíregyháza legjobb dobói: Seregi 5, Cseh 5.

- Az első mérkőzésen a Barcelonát legyőző Szeged korosztályos csapata ellen magabiztosan nyertünk. A másidik felvonásban a Nyiregyházát multuk felül. Jó sebességgel, kellő alázattal kézilabdáztak a fiúk, amelynek két értékes győzelem lett a jutalma. - nyilatkozta Kádas László, edző.