Döntetlen a Vecsés ellen

Hazai bajnoki premierje döntetlenre végződött a békési NB I B-s férfi kézilabdacsapatnak. Papp Bálint tanítványai inkább küzdelmes, mintsem látványos csatában osztoztak meg a pontokon a tavaly még élvonalban szereplő Vecséssel.

Optimum Solar-Békési FKC–Vecsési SE 20–20 (12–13)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 200 néző. Vezette: Horváth Zoltán, Simó András.
Békés: Pajkó – Csuka 2, Haszilló 2, Morva 7 (5), Székely 2, Ferenczi 2, Megyeri. Csere: TAKÁCS 1, Borbély (kapusok), Kecskés, Oláh 2, Dénes, Fedor 2, Gál, Boda, Kiss R.
A Vecsés legjobb góldobói: Győrfi 4, Simányi 4 (1).
Kiállítások: 4, illetve 16 perc. Hétméteresek: 7/5, ill. 3/3.

A találkozó elején villámrajtot vett a Pest megyei gárda, amely 4 perc után már három góllal járt előrébb a házigazdáknál. A folytatásban „megérkezett a mérkőzésbe” a Békés, és a félidő közepén át is vette a vezetést. A szünetig hátralévő időben kiegyenlített játék folyt, hol egyik, hol másik fél vezetett minimális különbséggel.
A térfélcserét követően a csapatok még inkább a védekezésre fektették a hangsúlyt, így nehezen estek a találatok. Öldöklő csata folyt, egyik oldal sem tudott komolyabb előnyt kicsikarni magának. Az utolsó percben a hazaiak eldönthették volna a két pont sorsát, de vezetésüknél félperccel a vége előtt büntetőt hibáztak, az ellenfél pedig szintén hétméteresből, 3 másodperccel a vége előtt döntetlenre mentette a meccset.

 – Végig kiélezett találkozót játszottunk, a játék képe alapján igazságos döntetlen született. - nyilatkozta Papp Bálint, edző.

A héten pénteken lép majd pályára a csapat, még hozzá a Cegléd otthonában szeptember 27.-én.