Nagyot harcoltunk a pontokért, de nem sikerült

A Békési Kolbász Vigalom miatt hétköznapra előrehozott mérkőzést játszott csapatunk. Az előrehozott mérkőzésén minimális hazai vereséget szenvedett a több ex-élvonalbeli játékossal kiálló újonc hatvani együttes ellen.

Optimum Solar-Békési FKC–Hatvani KSZSE 25–26 (15–14)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 200 néző. Vezette: Paska Dániel, Vastag Sámuel.
Békés: Pajkó – Csuka 3, Haszilló 3, Morva 2, Székely 1, Ferenczi 1, Fedor 2. Csere: Takács 1, Borbély (kapusok), Bátky 2, Oláh 6 (3), Dénes, Megyeri, Gál 2, Boda 2, Kiss R. 1. Edző: Papp Bálint. 
A Hatvan legjobb góldobói: Buday 5 (2), Padla 5 (1).
Kiállítások: 10, illetve 6 perc. Hétméteresek: 3/3, ill. 3/3.

Az első 10 perc soron egyik fél sem tudott egy gólosnál nagyobb előnyt kovácsolni magának (6–6). A Bárány Zsolt által irányított hatvaniak Buday Dániel vezérletével ekkor a „gázra léptek” és gyors egymást követően háromszor is bevették a békésiek kapuját. A hazaiak próbáltak kapaszkodni, de ekkor még túlságosan pontatlanok voltak ahhoz, hogy fordíthassanak. Még a 20. minutában is három volt a hevesiek előnye (10–13), ám ekkor „spanoltak” a védekezésen a hazaiak. Ennek hatására a Hatvan már csak egyszer volt eredményes, kapott ellenben öt gólt, és ezzel fordult is a kocka.
Szünet után mintha lemásoltál volna az első félidőt a csapatok. Sok volt a pontatlanság, a kapusok ellenben ekkortájt topon voltak, ennek hatására nehezen születtek az újabb gólok (47. p.: 19–19). Ekkor azonban megint gödörbe kerültek a hazaiak, ennek hozadékaként 4 találattal léptek el a rutinos látogatók. Az időkérések sem lendítették át a házigazdákat a holtponton, akik a meccs főhősévé emelték a vendégek kapusát. Hiába nyitottak hosszú hajrát Papp Bálint tanítványai, ezen a napon támadásban túlságosan indiszponáltak voltak ahhoz, hogy pontot szerezhessenek, az inkább küzdelmes, mintsem szép játék közepette.

 – A kritikus pillanatokban a vendégek kapusának többször is sikerül védenie, ami döntőnek bizonyult. - nyilatkozta Papp Bálint, edző.