NEKA központban járt a BFKC

Csapatunk a pénteki napon reggel buszba ült és elindult Balatonboglárra, a NEKA központba. Felnőtt játékosaink a NEKA szakembereinek segítségével sportdiagnosztikai méréseken vettek részt. 

A sportolók állását és járását analizáló gép, valamint az InBody mérés mellett tesztelték a bokamobilitást, a törzserőt, a vertikális felugrást, a combhajlító izomerőt, emellett állóképességi és futógyorsaság-mérés is szerepelt a programban, mellyel komplex kép kapható az adott kézilabdázóról.
Ahogy arról dr. Kersch Ferenc, a NEKA sportigazgatója beszélt, tavaly augusztus óta több kézilabdaklubot is megkerestek, s felajánlották nekik a sportdiagnosztikai mérések lehetőségét. Örömteli, hogy többen is igényelték ezt a szolgáltatást.
„Az évek óta jól működő partnerprogram – amelyben hét partneregyesülettel működünk együtt és biztosítunk számukra szakmai programot - új szakaszába érkezett 2018. augusztusában. A sportdiagnosztikai felméréseket olyan neves csapatok vették igénybe, mint a Győri Audi ETO KC, az FTC Rail-Cargo Hungaria, a DVSC-SCHAEFFLER női, valamint a Grundfos Tatbánya vagy az FTC HungaroControl férfiegyüttese. Ezek a klubok a felmérések mellett edzőtáboruk helyszínéül is Balatonboglárt választották. A felméréseket szakembereink kiértékelik, és fejlesztési tervet készítenek az esetlegesen gyengébb területek javítása céljából. A klubvezetőkkel, vezetőedzőkkel beszélve túlzás nélkül állíthatom, kivétel nélkül valamennyiük várakozását felülmúlták nemcsak a felmérések, de a létesítmények is. Így valóban ideális körülmények között készülhettek a csapatok. Az olimpia miatt még nincs kialakult nyári program, de sokan jelezték, hogy jövőre is visszatérnének az akadémiára.  Kifejezetten sikeres tehát ez a kezdeményezés” – mondta el dr. Kersch Ferenc.

Remekül telt el a nap, a játékosok  érdeklődve vártak minden részfeladatot. A csapat a felméréseket követően részt vett egy ebéden, a kiértékelést majd később kapja meg a vezetőség.

Reméljük segítette ez a program is csapatunk sikerességét.

Forrás: Neka.hu