Fontos győzelem az Algyő ellen

Az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság 5. fordulójában a békési csapat folytatta az előző héten elkezdett felzárkózást a tabellán. A BFKC a szombat esti találkozón fegyelmezett játékkal múlta felül a 2. helyen álló Algyőt, melynek nem igazán volt szere a hazaiak kiváló védekezésével szemben.

Optimum Solar-Békési FKC–FKSE-Algyő 24–18 (10–8)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 250 néző. Vezette: Győr Ádám, Hadas Dávid Sándor.
Békés: PAJKÓ – CSUKA 6, Haszilló 2, Morva, SZÉKELY 3, FERENCZI 4, Megyeri. Csere: Takács, Borbély (kapusok), Bátky 1, Oláh 3 (1), Dénes, Fedor 1, Gál 3 (1), BODA, Kiss R. 1.
Az Algyő legjobb góldobói: Mezei 6 (4), Temesvári 4.
Kiállítások: 12, illetve 4 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 6/4.

Kezdetben egyik csapat sem találta a másik fél védekezésének nyitját, így az első találatra a 6. percig kellett várni. A folytatásban is nehezen születtek a gólok, a kapusok is jól teljesítettek mindkét oldalon. A félidő hajrájában néhány sikeres támadás következtében előnnyel térhettek pihenőre a házigazdák.
Szünet után állandósul a két-három gólos békési vezetés, és amennyiben értékesítik a ziccereket a hazaiak, akár tetemesebb előnyre is szert tehettek volna. A játékrész derekán egy 6–0-s szériával szinte állva hagyta ellenfelét a hazai együttes (50. perc: 20–12). A végjáték már nem tartogatott különösebb izgalmat, magabiztos békési siker született.

– Kiemelkedő védekezésünknek és az ehhez párosuló jó kapusteljesítménynek köszönhetjük a mai győzelmünket. - nyilatkozta Papp Bálint, edző.

Gratulálunk csapatunknak!